keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Kesäompeluita, villatakki ja sukkia

 Johan olen ollut aikaansaamaton blogirintamalla. Kesän kuvatkin on siellä täällä, tässä osa kesän aikaansaannoksista, niitä mitä tältä läppäriltä löytyi, paitsi värjäystouhut säästän toiseen kertaan, lankojen värjäilyistä ja niistä kudotuista luomuksista riittää enemmänkin noita kuvia.

Nyt kun näiden ompelemisesta / kutomisesta on jo aikaa, niin enhän ohjeen sijaintia enää muista... Nyt äkkiä muistiin se vähän mitä muistan.

Collegehuppariliivarimekkomikälie 2-vuotiaalleni. Tässä oli pohjalla jokin Ottobreen kaava, mutta jotain tässä omiani taisin tehdä, hupun vuoritin ja ainakaan tuota pitsivetskaria tähän ei olisi kuulunut, mutta sopi niin väreihin. Kaikki kankaat taitaa olla porin Kontista. Tähän meni ihan kaikki loput heppaset, pikku tilkuista juuri ja juuri riitti pikkuetukappaleisiin.


Ämpärissä oli käväissyt ihan ite noukitut mustikat, tuon huomaa naamasta ja mekostakin.


Villatakista ei löytynyt sovituskuvaa, mutta 6-vuotiaan kokoa ja muistelisin tämän vuoden Suuresta Käsityölehdestä. Lehden kuvassa oli kokonaan vaaleanpunainen jostain muusta langasta, tässä Novitan woolia. Lanka on kaksinkertaisena, vaaleanpunainen kulkee koko matkan ja raidoissa kaverina valkoista tai lilaa.


Jätskimekko oli jokin pikasurautus kivasta kankaasta, hiukka jäi vähälle käytölle kun kesä oli viileä ja ekan kerran jälkeen ei tahrat vaaleasta kankaasta lähteneet.


Villasukat kokoa päälle 30. Itselle ohuita villasukkia jo jonkun aikaa olen tehnyt, nyt on lastenkin sukat enemmän ihan ohkasiin siirtyneet. 2½ puikoilla Lane Cervinia nimisestä italialaisesta langasta, jota Karnaluksista ostin.


Samalle 6-vee tyttöselle pitkätkin sukat. Idea Niina Laitisen Rim sukista, pitkänä versiona. Vaaleanpunainen Novitan nallea ja raitalanka jotain Regiaa.


Näistä tuli niin piukat, että pukeminen on hankalaa, taitaa tuo langan vaihto vaan jotenkin kiristää nilkan kohdalla, mutta ovat päässeet käyttöön, hammasta purren nämä puetaa mielellään pari kertaa viikossa kiekkoilemaan mennessä.

Ei kommentteja: