perjantai 17. syyskuuta 2010

Villasukkia 1-vuotiaalle

Kyllä onkin nopeaa tehdä villasukat 1-vuotiaalle. Eilen sain aikaiseksi kolme ja puoli sukkaa, muiden hommien ohessa, miehen pitkävartiseen sukkaan olisi tullut samassa ajassa ehkä varsi. Aamulla nyt kudoin vielä viimeiseen sukkaan kantapään jälkeisen osan.

Molemmat sukat ovat Lallatilaan ystävän pojalle. Lallatilaa oli näyttänyt tätimme tekemiä sukkia, ja nyt oli tilauksessa samanlaiset sukat. Lapsilleni en tekisi tälläisiä sukkia, vaan pidän napakammista ja pidemmistä. Näihin tuli kovasti venyvä ja mielestäni hieman lyhyt resori, 32 silmukkaa ja 20 kerrosta. Kantapää alkaa suoraan resorin jälkeen ja kantalapun jälkeen on 18 kerrosta ennen kärkikavennuksia. Kantapää ei ole vahvennettu, mutta eipä nämä kantapäät taida kovin koville joutuakkaan. Puikkoina käytin neloskokoa, jotta olisi riittävän löysät.


Vihreiden sukkien lankana on Novitan Seitsemän veljestä. Vaaleampi lanka taitaa olla niitä marttavärejä viime vuodelta. Lallatilaa vieraili eilen meillä ja ehti kokeilla näistä toista, kuulemma toivotun kaltaiset. Meidän vähän yli 1,5-vuotiaallekkin nämä sukat vielä juuri ja juuri mahtuvat.


Nämä toiset sukat ovat samasta langasta, kuin aikaisemmin pojalleni tekemät. Lanka on Regia 4-fach haltbar, hieman edellistä ohuempaa. Nämä tein samoilla silmukoilla, mutta näissä on muutama kerros enemmän, ainakin jalkaterässä. En sitten aloittanut sukkia samasta kohtaa lankaa, sillä tuo väri kertaantuu melkoisen harvoin, näin ne oman pojan sukatkin tein.

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Kivoilta näyttää! Kiitos paljon kun viitsit tehdä! :)

Hatatuu kirjoitti...

hyvä hyvä, toivottavasti pian kulkeutuu sinne päin!