lauantai 11. kesäkuuta 2011

Virkattu lierihattu lapselle

Aikaisempi lierihattu on tytön lemppari, näkyykin lähes jokaisessa kuvassa valmistumisen jälkeen. Toisen aloitin melkein heti, hieman erilaisen kuitenkin. Hattuosan piti tulla samalla ohjeella, mutta olin aloittanut melko ohuella puikolla ja erinäisten purkuvaiheiden jälkeen, en jaksanut enää purkaa, vaan muokkailin sitten ohjetta. Päälaki on nyt tiiviimpää, mutta eipä tuota kukaan tietämätön tule huomaamaan.
Lierin halusin tehdä omalla tavallani. Erilaisia kerroksia kokeilin ja purin, kun suurin osa teki lieristä liian aaltoilevan. Lopputulos on nyt ihan hyvä, pesussa todennäköisesti paranee ( = uima-altaaseen tippuessaan) ja jämäköityy, niin kävi ainakin edelliselle. Samassa ajassa olisi voinut kaksikin ohjeen mukaista tehdä, sillä vähintään toisen lakin verran olen purkanut, mutta mutta...
Nyt on kovasti virkkausvaihde päällä, nuo virkkuut sopii niin kivasti auton penkille, kun ei kolarissakaan ainakaan viittä puikkoa mene mahan läpi. Helletouhuiksi nämä vasta sopivatkin, on tässä muutamia tunteja tullut istuttua tuolla uima-altaan reunalla.
Tuosta edestä ompelin muutamalla pistolla lierin ylös, tytön meinaan täytyy kiskoa lakki aina silmille, se punainenkin on aina lieri alhaalla, vaikka pysyisi ylhäälläkin. Nyt on melkoisesti päähineitä tullut tehtyä, mutta vielä suunnitteilla on se uusimman Ottobren lierihattu, monissa blogeissa kun on niin mahtavia näkynyt. Ompelukone vaan ei näillä helteillä oikein kutsu luokseen, tuolla yläkerrassa kun on tasainen 27 näillä helteillä, tarkenee hyvin nukkuakin.

1 kommentti:

Carula Q kirjoitti...

Tulin vastavierailulle. Ihania omaperäisiä aplikointijuttuja ja muuta;)