torstai 11. syyskuuta 2014

Kesän sukat

 Kesän sukat sattumanvaraisessa järjestyksessä. Erityisiä kaikki, taviksia on tainnut jäädä kuvaamattakin.

Ensimmäiset ovat opetussukat. Tätini kanssa meillä on perinteinen loppukesän käsityöopiskelupäivä, tämän kesän kerta oli vasta toinen, mutta seuraavakin kesän aihekin on jo päätetty. Viime kesänä tätini opetti minulle pitsin nypläyksen alkeita ja nyt oli vuoroni opettaa magic loop tekniikalla kutomaan kahdet sukat samaan aikaan, yksillä pyöröpuikoilla. Tehtiin sukat varpaasta aloittaen ja vielä tiimalasikantapäällä, mutta eihän näissä konkarikutojalle paljoa opettamista kuitenkaan ollut, toista se oli nypläämisharjoitteluni kanssa.

Kudoin siis samalla nämä sukat 1-vuotiaalle tyttärelleni, jotta osasin paremmin selittää, vaikkakin lunttailla välillä pitikin, on se vaan paljon helpompaa tehdä, kun tehdä ja näyttää ymmärrettävästi.

 Lanka Schoeller Stahl Big Mexiko, ei mitään sukkalankaa, muttei yks veellä tartte ollakkaan. Tästä langasta tein aikaisemmin toiselle tytölleni paidan ja siihen sopi kyllä paremmin.


Polvisukkavisio oli hyvä Sama tekniikka kuin yllä, mutta tällä kertaa varresta aloittaen. Kuva melkoisen tyhmä, mutta polven alapuolelle ulottuvat. Koko sukan piti tuleman 2krs pinkkiä ja 2krs  tuota ruskeankirjavaa nalle lankaa, mitä lie pöllöä oli nimeltään. Sukan edetessä alkoi näyttämään turhan villiltä ja ajattelin, että eihän sitä käytössä näy kuin jalkapöydän ja vaihdoin sitten ruskeaan nalleen. Nämä sukat olivat kovimpien helteiden uima-allasvahdintasukat ja vahtikertoja riitti useampi päivässä.


 Nämä taisin aloittaa jo pääsiäisen jälkeen, minä kun aina hiukan myöhässä, näin pääsiäissukkienkin kanssa, ilmainen ohje Ravelryssä. Sukkiin tuli taas käytettyä ne pienimmätkin nöttöset ja lisäksi tyttö valitsi värejä. Nallelankaa käytin, mutta muistaakseni koon kanssa jotain sovitin, 5-vuotiaan sukat nämä.


 Vanhin poikani sai sukat kirpparilangasta. Yhtään en tiennyt, mitä lankaa olin ostanut enkä edes muista miksi tämän olin ostanut, jossain pussissa varmaan ollut. Oli pahuksen piukalle keritty isohko pallo. Vanhaksi 7veljestä polkaksi tämän nyt tulkitsin.

Varsi oli mielestäni hauska, siinä on tavis resorin jälkeen 5 kerrosta oikein ja 5 kerrosta 3oikein ja 3nurin, näitä kahta vuorotellen tehty. Näyttää ihan kivalta noin, mutta eihän se jalassa ole juuri minkään näköinen, toisaalta ei varressa näkyisikään.


 Nämäkin olivat pikkunöttösten tuhojaissukat, 7 veljeksestä. Varpaista alotettu ja yksillä pyöröillä yhtä aikaan. Suunnittelin sukan kuvioita sitä mukaan kun lanka aina riitti ja mitä mieleen tuli. Innostus oli suuri kantapäähän asti. Olivat ekat oman jalan tiimalasikantapäät ja näissä on kantapää pari kerrosta liian myöhään, eli hiukan suurehkot ja vasta hyvän matkaa ohi kantapään kudottuani luin, ettei tiimalasi sovi kirjoneuleeseen kun ei jousta ja niinpä, ei tahdo joustaa rintavaan jalkaani. No jonkun moisen varren jaksoin tehdä ja varmasti näitä jalkaani kiskon sitten talvella, mutta polvisukat näistä piti tulla, ei vaan intoa riittänyt.

3 kommenttia:

Täti A kirjoitti...

Kiitos opetustuokiosta. Kauniita sukkia olet tehnyt. Ihan jännittää, mikä opetustuokio ensi kesänä odottaa ja kumpaa:)

Tuitiina kirjoitti...

Kivoja sukkia! Omat sormet syyhyää jo kans, et pitäis päästä neulomaan, mut ensin täytyy noi pihahommat saada kuntoon...sitten on pitkä talvi istua ja neuloa.

Hatatuu kirjoitti...

Kiitoksia, tänä kesänä tulikin yllättävän paljon neulottua.