perjantai 9. maaliskuuta 2012

Feather and Fan Scarf

Kovin on vähän tullut huiveja tehtyä, revontulihuivikaan ei ole päässyt kertaakaan käyttöön, eipäs kerran tuolla tyttösellä kirkossa. Nyt kuitenkin tätini vinkistä kudoin Feather and Fan Scarfin. Tämä on 50-vuotislahja, joten itse ei tarvitse käyttöä tuskailla.


 Ohjelinkinkin sain tädiltä. Kyllä oli uskomattoman yksinkertainen ohje. Joka neljännelle kerrokselle tuli langankiertoja ja kudottiin kahta silmukkaa yhteen, muut kerrokset olivat oikeita ja nurjia. Taisi tuosta yksinkertaisuudesta johtuen, olla hieman yksitoikkoista touhua, oikein en isoilla (kutosen) puikoilla kutomisestakaan tykkää. Tylsistys iski vähän ennen puolta väliä, mutta päätin tämän äkkiä kutoa pois alta. Kolme päivää kudoin jälkimmäistä Novitan Rose mohair kerää, kolmen lapsen ja kotitöiden ohessa. Viikossa tämän siis tekisi helposti, jos vaan pää kestäisi..


 Alemmassa kuvassa vielä nurjalta puolelta. Kaksi kerää tähän kulutin melko tarkkaan. Varsinaisesti en huivia pingottanut (kun en 23 jälkeen jaksanut nuppineuloja ylhäältä hakea), vaan kosteana levitin ja "venyttelin" muotoonsa tuon ruman ruskealla päällystetyn vaahtomuovipatjan päälle yöksi kuivumaan. Lopputuloksen koko oli noin 35x130cm, käytössä sitten tietysti venahtaa.

4 kommenttia:

Täti A kirjoitti...

Hyvältä näyttää.

Mun Tekemä kirjoitti...

Todella kaunis!

Viivu kirjoitti...

Näyttää vaikeammalta kuin ilmeisesti onkaan. Väri on aivan ihana.

Hatatuu kirjoitti...

Kiitokset kaikille. On tosiaan yllättävän yksinkertaonen malli.