tiistai 23. maaliskuuta 2010

Revontuli-huivi

Eilen sain valmiiksi ihka ensimmäisen huivin, niitä ala-asteen kaulahuiveja ei nyt lasketa. Tämä on Revontuli-huivi Ulla nettineulelehdestä. Jostain syystä olen vierastanut kaikkea pitsiä, palmikkoa, sun muuta mallista neulottavaa, tämänkin aloittamista tuskailin pitkään.

Lanka on Virosta ostetua Evillan 100% villalankaa. Puna-musta on suosikki väriyhdistelmiä, mutta kauniimmin olisin värien toivonut vaihtuvan, tylsä tuo tummanpunainen kohta. Aikaa tähän kului pari viikkoa, tässä kun on ollut niin  monta neuletta samaan aikaan (, enää yksi villatakki keskeneräisenä.)Lankaa sain kulumaan 150g, ja kamalan paljon jäi yli, mitä ihmettä siitäkin tekisin.

Mitenkään en hurahtanut huivin tekemiseen, kuten eräillä tuntuu käyneen, mutta ehkä joskus toisenkin saan aikaiseksi. Kuvittelin tästä tulevan huivi kesän juhliin, mutta eipä tainnut tulla, millään en keksi, millaisen / minkä värisen vaatteen kanssa tuota käyttäisin.


Näin tylsältä näytti kudin ennen päättelykierrosta. Ärsyttävää kun ei  oikeen nähnyt tehdessä, miltä lopputulos voisi näyttää. Tein huivin numeron 5,5 pitkillä puikoilla. Taitavat nuo pitkät puikot olla hieman aliarvostettuja. Tätä oli viimeiseen kymmeneen senttiin asti mukava kutoa niillä, sitten alkoi työ painamaan liikaa, ja (kutomisesta johtuva) rasitusvamma kädessä vaivaamaan. Saan käden kyllä  särkemään pyöröpuikoillakin, kun sopiva kudin sattuu olemaan. Tähänhän en pyöröpuikkoja vaihtanut, vaikka tilakin alkoi loppumaan kesken, olisi ollut niin suuri vaiva vaihtaa villatakkiin toiset puikot, jotta pyöröpuikot olisi vapautuneet.. (varsinkin kun siinä niitä ei olisi enää tarvittu..)


Ikinä en ennen ole mitään pingottanut, että siihen nähden onnistui yllättävän hyvin, olisi varmaan kannattanut venyttää enemmän pituutta, mutta näin hyvä. Pesun jälkeen liotin huivia hetken lanoliinissa, enhän minä nyt villaa mihinkään huuhteluaineeseen, kun lanoliiniakin löytyy.. Rutistelin liiat vedet pois ja ihan nuppineuloilla pingotin huivin yläkerran vuodesohvaan. Haastavinta hommassa oliutelias neiti 1v. Yön yli annoin kuivua ja melko hyvä tuli ensimmäiseksi yritykseksi.


Tässä vielä valmiina lumihangessa. Yritin kyllä puskaan ja puuhunkin ripustaa, mutta siitä mitään tullut. Jäi sitten toinen puoli näämmä ryppyyn ja kuvakulmakin huono..

Ei kommentteja: