tiistai 29. kesäkuuta 2010

Kangaskassi ja -hattuja

Kassin kankaan olen leikannut (=repinyt) jo kuukausi sitten, kun tein toisen kassin lahjaksi. Jotenkin on jäänyt odottamaan inspiraatiota, saumurin lankoja tai mitä lie.Kassista piti tulla samanlainen, melkein ehti tullakin. Olkahihnatkin olin jo kiinnittänyt, kun keksein tehdä taskun, sitten päätin tehdä toisenkin. Neppitasku ja vetoketjullinen tulivat molemmat. Nepittäessä ja sovitellessa päätin vielä laittaa päätyihin yläreunaan nepit, jotta pysyisi paremmin muodossaan. Ehkä kuva hieman selventää, oikealla sivuneppi kiinni ja vasemmalla auki.


Kangas jälleen Abakhan fabricsista. Taskun toisella puolella tilkku jotain vanhaa harmaaraidallista puuvillakangasta. Nepit tietysti kam-neppejä.


Muutama viikko sitten halusin tehdä Eurokankaan kangaslöydöstä pojalle kesähatun. Sattumalta Lallatilaalla oli lainassa kaikki kesälehdet, joten kehittelin kaavan itse. Ensimmäisen version tein, lähemmäs (tai yli) kolmekymmentä vuotta vanhasta, äitini hylkäämästä kankaasta. Ihan kiva tuli, lierissä paranneltavaa ja kokoa neiti 1,5 vuotta.


Samana iltana uusi yritys, paremmin onnistui. Koko tässä hyvä, mutta lierissä vieläkin paranneltavaa. Poika kuitenkin on ikionnellinen, sillä tämä kangas on niin lemppari.

2 kommenttia:

Täti A kirjoitti...

Iloiset hatut iloisilla lapsilla!

lallatilaa kirjoitti...

onpas kivat hatut! Heti palautan lehdet kunhan nähdään, en nimittäin saa niistä mitään inspiraatiota!