sunnuntai 23. toukokuuta 2010

kesähousut ja lahjakassi

Taaskaan en saanut aikaiseksi kuin yhdet housut kerralla. Mustat kyllä leikkasin, mutten jaksanut / viitsinyt saumurin lankoja vaihtaa. Samalla kaavalla kuin edelliset housut. Näiden housujen kangas on mooonta vuotta vanha Seppälästä ostettu miesten t-paita, joka miehelleni ei mahtunut, käytin sitä sitten äitiyspaitana, mutten enää siihenkään tarkoitukseen kelpuuttanut, nyt siis tyttäremme housuina. Ompelun kannalta oli kiva, ettei tarvinnut lahkeiden käänteitä erikseen ommella, vaan sain ne leikattua helmalta. (No liian pitkäthän näistä hieman tuli, mutta tuskin viitsin lyhentää, kasvavassa iässä..)


Eilen olimme ystävämme kolmekymppisillä. Edellisenä iltana tajusin, että lahjat pitäisi pakata, lahja kun sisälsi epämääräisen muotoisia esineitä, päätin tehdä hänelle kassin. Kangas on jälleen äskeiseltä reissultamme, kangaskasseja varten juuri hankittu. Hintaa nyt en muista, muttei mitään julmetun kallistakaan. Yhden punaisen kam-nepin kassiin laitoin, kun niin kamalasti muuten lerpatti täytetty kassi.


Tästä taisi tulla paras tähän astisista kangaskasseista, ja niitä olen jo kymmeniä tehnyt. Normaalisti teen itselle ostoskassikokoa ja pienillä "sangoilla". Leikkasin samalla toisenkin saman kokoisen palan kangasta, ja teen kyllä ehdottomasti itsellenikin tällaisen inan pienemmän ja pitkillä "olkaimilla". Kiinnitin nuo "olkaimet" nyt ensimmäistä kertaa tuohon päälle, tavallaan kivemmat noin, saas nähdä nyt miten omaani tulevat. Ja kiitos vielä, mukavat oli synttärit!

3 kommenttia:

Milli kirjoitti...

Kaunis kassi!

Pauliina kirjoitti...

Kassi on niin ihana :)
Kassin sisältöön perehdyin myös paremmin ja oiii... ja vielä fiskarsseja!

Edellinen kassi onkin ollut niin kovassa käytössä, mutta hyvin on kestäny :)

Kiitos paljon!

Hatatuu kirjoitti...

Kiitos molemmille kehuista!
Käyttöön sitten vaan ja tarvittaessa takuuhuoltoon tänne. Kassilla on hyvin pitkä takuu, toivottavasti sisältökin kestää käyttöä.