maanantai 4. toukokuuta 2015

Kevät ja kesä "sitä sun tätä"

 Palasin vanhaan, toinen takki tällä Moda 1/2011 ohjeella. Aikaisempi oli jämälangoista, nyt nuorempi tyttönen sai Novitan luxus cottonista omansa.


Melkoisen suloiset puunapit ovat ebay-tilauksia. Nappeja tuli hieman runsaasti, mutta näin ne meni kivasti raitojen mukaan.


Vielä sovituskuva isoveljen kanssa. Hänelle jo haastavampaa tehdä käyttöön pääseviä vaatteita. Tämä idea oli pakko heti toteuttaa, kuva on piirretty pannunalusesta ja kuva leikattu esiin alapuolella olevasta trikoosta. Yhdessä valittiin kankaat ja poika halusi lyhyet hihat. Suosioon taitaa vaikuttaa omat kanat ja kukot!


Seuraavakin taitaa olla vanhan kaavan kertausta, tai sitten saman tyylisiä on ollut Ottobressa kahdesti. Tämä kaava joka tapauksessa lehdestä 3/13. Piirsin samalla nuoremmankin koon, taitaa tulla näitä useampia. Kankaat jotain kakkoslaatua Porin kangasapajalta ja napit ebaysta.


Pikkuneiti "tarvitsi" hienostelutakinkin, voi toki olla, että halusin tehdä jotain tästä Abakhan Fabriksista ostamastani sametista. Kaavana svetaritakki Ottobre 6/14. Muuten ihan kiva, mutta huppuun olisi mennyt toinenkin pää. Siskon tytöllekin tein samanmoisen pienemmällä hupulla ja erilaisella vuorilla, tämä viimeisessä takkikuvassa.


Tässä collegevuori ja taitettavat hiharesorit. Ohjeessa taisi jäädä vetskari näkyviin sisäpuolelle, mutta näissä se tuli vuorin sisälle piiloon.


Pikku päivänsankari lahjatakissaan.


Vielä virkkaus, ei tässä erityistä, mutta netistä apinoitu vetskarista aloitus oli kyllä kiva. Tässä tehty ensimmäinen kerros suoraan vetoketjuun ja siitä virkattu alaspäin. Kätevää, mutta muutaman päivää oli kyllä kädet kipeänä, sillä oli aika tiivis vetskarin reuna. Ihan en ollut tyytyväinen vetskarireunaan, niin tuollaiset pykämät jälkikäteen tuohon vielä virkkailin.


Ei kommentteja: