maanantai 10. syyskuuta 2012

Junasukat, -lapaset ja aviatrix

Pienenpienelle sukulaistytölle lahjuksia. Aviatrixia on todella pitkään pitänyt kutomani, mutta englannin kielinen ohje on hirvittänyt. Nyt kuitenkin uskaltauduin.


Ohje vaikutti aluksi todella pitkältä, olikos siinä kuusi sivua. Kokoja oli kuitenkin monia ja eri vahvuisille langoille omansa. Olemattomalla englannillani tästä selvisin, mutta vaati kyllä muun perheen nukkumista ja telkkarin sammuttamista. Luin jostain, että lakista tulee helposti lyhyt otsalta ja kun lankani oli vielä ohjeen lankaa ohuempaa, niin tein yhden ylimääräisen mallikerran.Kaveriksi tein junasukat, näitäkään en ole aikaisemmin ihan ohjeen mukaisesti tehnyt, omasta päästä soveltaen kuitenkin. Pitihän tätäkin ohjetta sovellella. Käyttäjä on aivan vastasyntyneen kokoa, joten tein 32 silmukalla, 2o2n kerroksia vain yhdeksän ja väliin 3 krs nurin 3 krs oikein 3 krs nurin, samaa sovelsin myös kantapään jälkeen.


Pitihän sitä lapasetkin tehdä. Varren tein kuin sukissa, silmukoita näissä on enää 28 ja lapasessa kerroksia 15 ennen nauhakavennusta. Lanka on Novitan Woolia, kolmosen puikoilla. Puolitoista kerää kului yhteensä. Oikeastaan ekasta kerästä tuli aviatrix, yksi lapanen ja yksi sukka, niin ja lankaakin jäi muutama metri.

3 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Ihana pipo! Mistä tuo malli löytyy?

Hatatuu kirjoitti...

Kiitos!
Pipokuvan alapuolella ensimmäinen sana on linkki Ravelryohjeeseen.

Pauliina kirjoitti...

Oi! Suloisia lahjuksia! Ihana pipo, hauskat ja toimivannäköiset sukat!