maanantai 14. kesäkuuta 2010

Kangaskori!

Tänään lueskelin muiden ompelublogeja ja heti innostuin, kun näin Heikun Keikun blogissa hänen tekemiään kangaskoreja. Pengoin kangasvarastoani ja löysin beigen kankaan, jonka aikoinaan ostin keinutuolin päällistä varten. Kangas on paksua huonekaluverhoiluun takoitettua kangasta.
Tästä korista tuli aika iso, korkeutta on 35-40 cm (riippuen miten reunaa taittaa) ja halkaisija on n. 20 cm.

Näitä koreja on yllättävän helppo ja nopea tehdä! Ja jopa minä onnistuin tässä heti ekalla kerralla, vaikka ohjeen kyhäilin ihan omassa päässäni :)
Kangas on kaksinkerroin ja väliin silitin vielä kovikekankaan. Pohjan kankaiden väliin laitoin kaksi toisiinsa sulatettua laminointikalvoa, minkä leikkasin ympyrän muotoiseksi.
Ainut vika, tässä on, että en jaksanut vaihtaa saumuriin lankoja ja ompelin tämän siis mustalla, tosin se ei käytössä näy, mikäli korissa on jotain sisällä. Musta sauma näkyy vain pohjan saumassa. (kova kiire minulla aina näissä ompeluksissa, johtuen suurelta osalta pojan päiväunien pituudesta+ omasta kärsimättömyydestäni)

Koreja teen taatusti lisää, kuten Heikun Keikunkin blogissaan sanoo, niin näissähän on kiva viedä vaikka jokin pieni lahja tms, jos menee kyläilemään. Ja kotonakin näihin voi toki laittaa vaikka mitä! Tykkään!
4 kommenttia:

Pauliina kirjoitti...

Niin kiva idea!
Ja uus sivupohjakin :)

Milli kirjoitti...

Onpa hieno!

Taru kirjoitti...

hmm.. miten nää on tehty?

lallatilaa kirjoitti...

hmm.. eli ensin kankaasta ommellaan tuollainen suora tötterö ja toiselle puolelle saumuroidaan kiinni ympyrän muotoinen pala. Näin korin sisälle jää pohjan saumurointijälki. ja kun tekee tuon "tötteröputken" kaksinkertaisena saa siinä sauman piiloon. Vähän siis samalla tavalla kuin vaikka housujen resori,... ymmärtääköhän tuosta nyt mitään :)