tiistai 16. elokuuta 2011

Pupu Tupuna

Tyttö tahto Tupu Tupunan. Parisen viikkoa sitten Hanhimekon kaavalla aloin toteuttamaan, mutta vasta eilen pääsin applikointivaiheeseen ja sain eilisen aikana valmiiksi, kiiruista huolimatta. Kaavaa muokkasin hihojen pituuden kohdalla, ajattelin että syksy ja jumppavaatteelle kivemmat.

Kuva on suoraan yhden kirjan etusivulta, mutta tosiaan jo parisen viikkoa kuvan paperille piirtämisestä ja eilenhän samaista kirjaa en enää löytänyt, kun olisin värejä tarkistanut. Mieheni tai minun  vanhasta Pupu Tupunakirjasta kuitenkin. Värithän nyt eivät aivan ole kohdallaan, riittävän punertavaa ruskeaa ei löytynyt ja tuo poika 5-v huomasi sen myös heti. Valkoinen kangas on sellaista hauskan pörröistä, muut veloureita.

Ihan nappiinhan tuo pupu ei mennyt, silmistä tuli melkoisen kiinalaiset, vaikka neljällä erivärisellä langalla niitä tein ja yritin korjailla. Ongelmia hieman tuon naaman ulkonäönkin kanssa, enkä noihin tassuihinkaan oikeen.. Niin ja korvan vaaleanpunainen ommel ei ole yhdestä kohtaa kokonaan kankaan päällä, sekin täytyy vielä korjata, ettei rupea repsuttamaan ja riistymään. Melkein unohdin, että puuttuuhan hihansuusta resorin päältä ommelkin. Aina ei mene nappiin, tyttö kuitenkin tykkää ja korjattavissa olevat pikkuviat aion korjata.
Ihan unohdin valittaa, että tuo ruskea lankakin on liian tummaa, kun en omista tällä erää sopivan väristä.. No.. punainen kangas on Porin Kangasapajasta. Ostin taas hetki sitten tuolta pussillisen kankaita 4e kilohintaan, käsittämätöntä, tämä taitaa olla sitä vähän kalliimpaa, paitsi tuo helmafrilla pienemmästä halpispätkästä.


Pojalle tein jokunen aika sitten tällaisen hiattoman paidan omasta vanhasta topistani. Helman ompeleet ovat alkuperäiset, mutta ne oli taitettu etupuolelle näkyviin, joten käänsin ne perinteisestipäin ja kangas on kuin uusi. Jonkun paidan kaavasta taisin hieman ottaa mallia, mutta muokkailin noita olkapäitä kuitenkin kapeammiksi.


Meillä on tällainen 0,3 hehtaarin pelto, kasvihuonettani lukuunottamatta, aivan täynnä auringonkukkia. Käytiin vanhempien lasten kanssa siellä napsimassa reilu 450 kuvaa heistä, tämä kuva siitä sessiosta. Maastopuvun housut olen tehnyt jo joskus keväällä.

5 kommenttia:

Red Dragon kirjoitti...

Hienot vaatteet. Kyllähän pupu tupunalta näyttää! <3

Tia kirjoitti...

Ihana puputupunamekko!

Kirsi kirjoitti...

tosi kiva asu.

Anonyymi kirjoitti...

Oi, miten ihana tuo Pupu Tupuna!!! Kivoja ompeluksia teillä! :)

Hatatuu kirjoitti...

Kiitokset kauniit.