maanantai 20. kesäkuuta 2011

Hanhimekko ja housut

Oli vähän "ruma ankanpoika kangas". Tuollainen pystyraitakangas, mistä en meinannut keksiä mitään. Ajattelin kuitenkin kokeilla tällaiseen omaan rimpsuhamekaavan, jos vaikka ei onnistuisi. Ja voi sentään, tämä kangashan on juuri täydellinen tähän  mekkoon. Kankaan ostopaikkaa en varmaksi muista, taitaa olla Triteksin tai Kangasapajan jämäpala, eli älyttömän halpa metrin pala. Hulluinta tässä mekossa onkin, että kaikkein kalliimmaksi taisi tulla tuo rimpsuhelma.
Kaavaan otin hieman mallia yhden paidan kaavasta, sitten muokkailin yhden rimpsumekon mukaan. Sopi niin kivasti neidille, että tullee lisääkin. Rimpsussa käytin familonia, kuten esikuvassaan, tuon ansiosta tosiaan mekon kallein osa. Rimpsulla oli melko hurjasti pituutta, koko kankaan leveyden laitoin ja juuri sopivan kokoinen tuli, kun nauhaa venytin, minkä pystyin.


Aplikoinnin esikuvana on netistä löytynyt hanhi, mutta tuotakin muokkailin mieleiseksi. Vähän huonosti kuvassa nuo yksityiskohdat näkyvät, siivet sun muut.  Niin ja mitään sopivaa resoria ei löytynyt, joten tämä on applikointivelouriksi kirppikseltä ostamastani Hennesin oloasu, josta otin palan helmaresoria. On muuten kovinkin käytetyn vaatteen resorit yleensä priima kunnossa taitteen sisäpuolelta.
Minähän en tee mitään yhteensopivia settejä. Meillä vaihtuu vaatteet, varsinkin neidillä niin tiuhaan, ettei äidistä ole aina sovittamaan oikeita ylä- ja alaosia. Järkeeni ei myöskään käy tuo siltä osin, kun meillä tuppaa likastumaan yleensä vain paita tai housut, niin silloinhan setti on kuitenkin eri paria..  Juu tiedän muksujemme vaatteet voi monia kauhistuttaa, kauhistelkoot. Nyt tein kuitenkin mustat perustrikoot, sopii sitten moneen yläosaan. Muokkailin noita viime kesäisistä vilkas velourhousujen kaavoista. Tyttö on kasvanut vain pituutta, joten ainoastaan sitä lisäilin. Ihan ei tullut mielikuvani mukaiset, jatkan muokkailuja. Noin tylsää ompelusta en sitten yksinään kuvaillut, housut on housut, ja mustissa ei edes ompeleet näy.

3 kommenttia:

Manda kirjoitti...

Hieno mekko tuli!

Sarita kirjoitti...

Tosi söötti tuo helmafrilla!

Sani kirjoitti...

Hieno lopputulos :)