maanantai 29. elokuuta 2011

Pikkumiehen juhlavaatteet

Nyt on ommeltu, tein koko poppoolle juhlavaatteet häihin, no en miehen pukua, enkä vanhemman pojan housuja, yhden lahjamekonkin eilen väsäsin. Kaikki kolme mekkoa tulee seuraavalla kerralla.


Vanhemman pojan paita on todellisuudessa jo toukokuulta, nyt tein pikkuveljelle samanlaisen. Tässä etu- ja takakappaleen kuvat ovat vastakkaisilla puolilla, mutta kyllä nuo samanlaisiksi tunnistaa. Kaava Ottobresta 3/11 ja kangas Jyskistä vuosien takaa. Aikaa kului käsittämättömän paljon, vaikka jo toisen samanlaisen tein. Paita on 92 senttisellä, pienimmällä mahdollisella tehty, jätin sitten saumavaroja pois. Kovikekankaat jätin samoin, sillä kiiru oli melkoinen, eikä tuo tunnu lopputuloksessa pesunkaan jälkeen näkyvän.


Tässä molemmat häiden jälkeen ryppyisinä kuvattuna, en muka edes vaatteita ehtinyt kuvaamaan etukäteen, meillä on pitänyt kiirutta.
Vauvalle piti saada vielä juhlahousut, viimehetkellä näitä ompelin. Mitään kaavoja en ehtinyt piirtelemään, joten valitsin vain jonkun isoveljelle aikoinani piirtämän, vähän liian suuren yksiosaisen kaavan. Leveän kuminauhan ompelin saumurilla ja taittelin piilon, saumoista kiinnitin taitteen ja pepun kohdalta huomaamattomasti yhdestä kohtaa. Punttien kohdalla hiukan huijasin, kaksipuolisella liimanauhalla silitin taitteet piiloon.

On melkoisesti nopeampi tapa, varsinkin kun tiesin, ettei näille tule muita käyttökertoja. Toisinaan sitä tuntee itsensä niin tyhmäksi. Olin valinnut joustavalle kankaalle tarkoitetun kaavan, eikä housut meinanneet millään mahtua meidän pullukalle. Päällä näyttivät kuitenkin ihan hyviltä, joten näillä mentiin häät ja ihan hyvin sujui. Housujen kangas on muuten jokin ylijäämärinpsu jotain juhlakangasta, olisiko äidiltäni kotoisin. Pienet laskokset vielä housuihin silittelin, ja edelleen käytön jälkeen erottuivat. Housut olivat siis melko ilmaiset ja nopeat, joskin jatkossa käyttökelvottoman pienet.

Ei kommentteja: