tiistai 30. elokuuta 2011

Juhlamekkoja

Tässä näitä juhlamekkoja. Ensimmäisenä 1-vuotislahjaksi viety sammarimekko. Suuren käsityölehden 5/09 kaavalla. Tähän kaavaan olen kovasti ihastunut ja monasti aikaisemminkin näitä olen tehnyt. Kangaskin on jo muutamaan mekkoon taipunut, tykkään tästä kovasti, ja olisinko tätä nelisen metriä Virosta aikanaan ostanutkin. Ruskeaa lankaa ei sitten itsestään ole varastoihin ilmestynyt, joten tein tikkaukset vaaleanpunaisella. Ihan hyvin onnistui, niin kivat noin, noissa huomattavasti erottuvilla langoilla tikkailuissa on vaan aina vaaransa, jos sattuu kämmäilemään. Niin ja KAM-nepithän tuossa olalla.
Neidille tein saman tyylisen mekon kuin itsellenikin (alimmainen). Yläosaan otin tuosta samaisesta liivimekon kaavasta mallia ja muuten ompelin kuten omanikin. Kangas tässäkin tuollaista ohutta vakosamettia, muistaakseni Eurokankaasta muutama vuosi sitten ostettua, tai ainakin muistelisin vauva-aikana tästä jonkun mekon tehneeni.


Itselleni meinasin tehdä jonkun perus kotelomekon, mutta löysin Eurokankaasta aivan ihanan kankaan. Kangas näytti jostain syystä aivan sellaiselta pallohelmaiselta mekolta. Ikinä en sellaista ole tehnyt, enkä ohjetta löytänyt lehdistäni joten googlettelin. Kuvahaulla löysin ihan kivan kuvan ja yhdessä blogissa oli hame, josta sain vinkin tehdä hameen puolikellohameen kaavalla, vai mikäs se  nyt olikaan. No kaavaa ei siis ollut, ensin ompelin sellaisen puolikellohameen, minkä "pussitin", sitten leikkelin kotelomekon ja hameen yhdistelmästä mekon vanhasta verhosta. Näistä muokkailin kaavan tähän mekkoon ja oikein hyvä tuli.

En sitten tietenkään tätä ja tyttäreni mekkoa kuvannut ennen häitä, joten tämä oli kellon ympäri päällä ja hieman on jo tuo kankaan ryppyisyys yläosasta kadonnut. Kovin olen tyytyväinen, sillä minulla ei ole pahemmin juhlavaatteita aikoihin ollut (imetys ja äitiysvaatteita vain) ja nyt on täydellisen sopiva kaava. Tuossa kuvatessa vaan huomasin, että vuorikangas helmasta on melkoisesti revennyt, toki helppo korjata, mutta suurempi ongelma on, että yläosassa noiden kapeiden raitojen kohdalla on puolen sentin reikiä, kuin viiltoja. Ei nuokaan oikein näy, sillä mekko on kauttaaltaan vuoritettu, mutta harmi.

Mekon kangas muuten maksoi 7e ja vuorikangas oli omista varastoista. Halvalla pääsin, mutta koko sunnuntai tähän sitten kuluikin. No nyt tosiaan on kaava, että seuraavan teenkin sitten vauhdilla.

Ei kommentteja: