sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Maastohousut ja maastotakki eli ulkohousut ja kevättakki

Tarvitseehan poika maastopuvun, kunn isälläkin on, oikeastaan jo tilasi housut toisestakin maastokankaasta, kun isälläkin on erilaisia. Ihan perus ulkovaatteita nämä ovat, vielä tähän säähän kylmät, mutta päästiin ekaa kertaa, tälle vuodelle = uuden kameran aikana, sovituskuvailemaan pihalle. Reilusti mahtuu vaatetta alle, taitaa mennä syksylläkin ja varmaan vielä seuraavana keväänä.


Kankaat ovat Eurokankaasta, myös takin lakanakangasvuori. Housujen kaava on Ottobresta 3/09 Huomiotyömieshousut. Kivan erilaiset, takakappale tulee pitkälle eteen asti, ja taskut on ommeltu päälle. Takataskuihin oliisi kuulunut vetoketjut, mutta ajattelin niiden olevan melko hankalat käytössä. 116 koon tein ja jouduin melkoisesti taittamaan punttia tulevaisuudenvaralle pidennettäväksi, eikä näitä ilman vyötä voi käyttää.
Takki taas on Ottobresta 3/09 Windy tuulisen päivän takki. Yksinkertaistin kovasti, kun ei maastotakkiin kuulu kaiken maailman tamppeja, olkapääläppiä ja taskunpäällisjuttuja. Tuulilistan jätin myös pois, ei ollut kivan mallinen, mutta lisään sen jos käytössä tuntuu olevan tarvetta. Heijastimet kiertää hihansuita, voipi olla, että niitäkin lisään. Edessä saumassa olevista, huomaamattomista taskuista pidän erityisesti. Takkia pidensin myös kaksi senttiä (uskomatonta kyllä, muistin pidentää vuorinkin), kun kerrankin huomasin / viitsein etsiä vetoketjun etukäteen, ja 2cm tarvittua pidempi löytyi varastostani, välttävän värisenä, eli sinisenä. Eipä kyllä pituutta tullut liikaa.

Tässä takin ainoa kämmi. Noiden laskosten piti kääntyä toiseen suuntaan, mutta enpä tuota itse ainakaan tajuaisi, jollen ohjeesta sitä olisi lukenut, ei paha.Vähän vielä poseerataan, kun kameran kanssa kerran ulkona ollaan. Pitää vielä mainita, että salamapipo on Lallatilaan tekemä joululahja.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Komee asu,,,mullakin on toinen poika pyytänyt tuollaista asua ja pitäisi seuraavaksi alkaa tekee :)

*marjuska* kirjoitti...

Hieno maastoasu! Mun tarttis kans kevätkamppeita alkaa tekeen. Jospa tästä innostuisin!

Hatatuu kirjoitti...

Kiitokset, jokos on tehtynä?