maanantai 7. maaliskuuta 2011

jämäpaita, tähtipaita, tähtihousut ja kasseja

Muutamia ompeluksia tulut tehtyä tässä parin päivän sisällä. Ensimmäisenä tein värikkäät tähtihousut.Ruskea kangas joustofroteeta ja tähdet velouria. Näissä oli ideana se, että housut kävisi monen eri paidan kanssa, eli paidan väri löytyisi ehkäpä eri tähdistä.
Toisena ompeluksena tein jämäpaloista joustofroteepaidan. Selkä vihreä, hihat eri väriä ja etukappale ommeltu kahdesta palasta. Heti tuli mieleeni tuosta vihreästä alaosasta, että siinä on maa...Ja traktorihan sinne maahan piti ommella ajelemaan.


Kolmas ompelus oli keltainen trikoopaita, johon ihan tylsästi vain yksi tähti. Sopii kivasti housuihin ja menee yksinkertaisuuden vuoksi muidenkin housujen kanssa. Joustofroteetähti on vain ommeltu päältä kiinni, eli rispaantuu reunoilta pesuissa.Sitten vielä eilispäivän ompeluina kolme kangaskassia. Nämä menevät pojan kummitädille kauppakasseiksi. Oltiin yhdessä kaupareissulla muutama päivä sitten ja hän osti kassalta kangaskassin. Lupailin heti, että teen hänelle kasseja lisää.

Mustissa kasseissa valkoinen vuori. Kaikki kankaat pussilakanasetistä, jonka ostin ennen joulua ihan ompelutarkoitukseen. Valkoinen kassi onkin sitten varsinainen pikaompelus pussilakanasetin tyynyliinasta.

6 kommenttia:

Manda kirjoitti...

Huh huh, oletpa ahkeroinut! Valtava määrä kaikenlaista on ilmestynyt muutamassa päivässä. Edellisen postauksen maastopuku varsinkin oli hieno! Ja hyvä idea nuo eriväriset tähdet housuissa, itseltä jää usein aplikoinnit housuihin tekemättä juuri siksi, ettei ne sitten sopisi kuin yhden paidan kanssa.

lallatilaa kirjoitti...

kiitokset! Tosiaan blogi on minun ja siskoni yhteinen, eli maastopuvusta kunnia kuuluu siskolleni. Hatatuun tekemät on siskoni ja Lallatilaan kirjoitukset on omiani :)

Sani kirjoitti...

Voi ku ihana setti! :)

Manda kirjoitti...

^^No niinhän se olikin! Paljon silti kahdeltakin tekijältä. :)

ett hörn av rymden kirjoitti...

Löysin tänne sattumalta. Kiva blogi ja paljon ideoita.! Tuo traktoriapplikointi oli hieno. Päässäni on semmoinen kyllä ollut hetken jo, mutta paitaan ei vielä ole päässyt...

tuittu kirjoitti...

minäkin tänne jostain kautta löysin tieni, ja täytyy kyllä sanoa että kiva tuo idea, että laittaa useamman värisiä tähtiä!! itselläkin työn alla housuja lapsille, ja saatanpa lisätä niihin jotain kuvia tuolla idealla :D