tiistai 8. maaliskuuta 2011

Kevättakki tytsylle

Pojan maastopuvusta innostuneena halusin tehdä tytöllekin takin, sillä olin samalla ostanut hänellekin maastokangasta. Visioni mukaista kaavaa en löytänyt, joten muokkasin itse. Apuna käytin windy tuulisen päivän takki-kaavaa, jota muokkailin jo pojan takkiin. (Ottobre 3/09.) Alkuperäisestä kaavasta taisi jäädä jäljelle hihat, huppu ja etukappaleen leikkaussauman tasku, johon ihastuin. (Suunnitteilla on jo seuraava, erilaisilla hihoilla ja hupulla, pahus kun ei vaan ole enää takkitarvetta..)
Maastokangas siis Eurokankaasta, vuorina jotain melko tiivistä puuvillasekoitekangasta varastoistani. Vetskari taas kirpparilta. Ollaaln Lallatilaan kanssa sovittu, että koitetaan laittaa aina arvio ompeluksen hinnasta ja kuluneesta ajasta. Pahuksen usein unohdan kuitenkin. Tätä takkia tein koko sunnuntain, taroittaa yhtäjaksoisena 5-6h, mutta sehän ei ole lapsiperheessä mahdollista. Tuossa on mukana kaavojen piirtäminen ja muokkaaminen. Materiaalien hintaa en tiedä, kun samalla ostin muutakin kilohinnalla,  mutta tähän kului ehkä vitosen edestä maastokangasta, vuorikangas on jostain saatua, luulisin ja vetskari euron nipusta.

Hihoihin applikoin tuollaiset Kittyheijastimet heijastinkankaasta. Eivät noin ryppyisiltä todellisuudessa näytä. Näissä ei ainakaan vielä ole rusettia, taittelin jo sellaisia, mutta päätin kuitenkin jättää pois, katsotaan lisänkö joskus.
Tämän takin suosio on ollut aivan suunnaton! Pihalle ei sillä vielä ole päästy, mutta sisällä on kyllä pidetty, melkein jatkuvasti.

4 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Hauska maastokangas! Meillä varmaan jo nuo Kitty-heijastimet nostaisivat takin suureen suosioon :)

Muistutit hyvin taas, että itse tekemällä oikeasti voi säästää melkoisesti. Minullakin olisi kankaita ihan varastossakin, sen kuin ompelisi.

Tiia kirjoitti...

Hei saanko esittää niinkin tyhmän kysymyksen kuin että ompeletko saumat saumurilla ? Mä meinaan tein tytölle takkia, ompelin saumat saumurilla ja se takin kangas (ek:n laarista myös) vaan rispaantuu ja rispaantuu niin että saumat aukeili ympäri takkia, blogiini siitä jo vuodatinkin...

Hatatuu kirjoitti...

Kiitoksia. Taitaa suurin syy ihastukseen olla nuo Kittyt, mutta eipä olleet riemuun nähden suuritöisiä. Ei tuolle hintaa niin kamalasti tullut, mutta ainahan sitä tulee ostettua isompi pala, enkä koko kangasta hintaan laskenut, josko siitä jotain vielä tekisi.

Saumurilla saumat ompelen, ompelukoneella suurimman osan tikkailin päältä, osan saumurin leveämmällä ompeleella, kuvittelen senkin auttavan. En tuon kankaan usko purkautuvan, mutta tiedän mitä tarkoitat. Verhoista ommelluille vaatteille ainakin on käynyt juuri noin. Harmittaa kyllä kun on kovasti vaivaa nähnyt, eikä vaate kestäkkään käytössä.

Tiia kirjoitti...

Ok, kiva tietää. Pakko ottaa harjottelun kannalta tuo edellinen fiasko takki ja seuraavaan sitten vedellä peitetikillä vielä varmuudeksi :)