tiistai 31. tammikuuta 2012

Tuomas veturi, dinosaurus, palloja ja raitoja - paitoja

Ostin Virosta Tuomas veturi trikoota. Sellaista ohuehkoa, valkoista, johon kuvat ovat painettu päälle. Kokemuksesta tiedän, että käytössä kuva ei pitkään säily. Tuollainen kangas venyy reippaasti ja silloin kuva halkeilee ja vaalenee pilalle tosi nopeasti. Toimivaksi toteamani tapa on liimaharson avulla kiinnittää pelkkä kuva ja ommella se uuteen kankaaseen. Tällöin kuva ei enää kovin veny, omaa silmää nämä värikkäät miellyttävätkin valkoista enemmän.


 Kaavana on Ottobreen 1/12 neppilistapaita, se mitä monet ovat helpoksi kehuneet. Totta, yksinkertainenhan tuo oli ja tästä ihan siistikin tuli.


 Seuraava pallopaita oli ensimmäinen kokeilu neppilistakaavalla. Tämä ei kyllä mennyt aivan nappiin, tai lopputulos ok, mutta pahuksesti purin listaa ja pääntiekaitaletta. Ei olisi kannattanut halkion alaosaa leikata pallon kohdalle..


 

Teen nykyään näiden 1- ja 3-vuotiaiden paidat samalla kaavalla,useimmiten tytölle hiansuihin resorit ja pojalle käänteet, sekä tytölle hieman enemmän helman pituutta. Tällä kertaa olisi pojan hihoja pitänyt lyhentää, mutta kun ei kokeiltu pallopaitaa ennen seuraavan kankaiden leikkuuta.


 Vanhemman poikani kaverille tein dinosauruspaidan jouluksi, oma poika tahtoi samanmoisen. Tähän tein lisäksi huppuun lörpät pehmopiikit. Kuva ja kankaat samoja kuin edellisessä. Piikit ovat nurin päin olevaa froteeta, jotka ovat päälipuolelta yhteen ommellut.


 Vielä pienemmän pojan raitapaita, tämä on yksi suosikeistani. Raitakangas taan tätini tilkkuja. Palasta ei olisi riittänyt mihinkään muuhun, tähänkin tarvittiin resoria hihansuun jatkoksi. Musta trikoo mistä lie, kaava omaa muokkailua. Muoks. Unohdin mainita, että tytön neppilista aukeaa väärin päin, ja vähän ovat sivussakin..

Ei kommentteja: