maanantai 6. helmikuuta 2012

Siniset siilit ja palmikkovillahousut

 Siililapasia olen pitkään ihaillut, viime viikolla taas kirppiksellä. Toimeuduin vihdoin etsimään Novitan ohjeen ja äkkiähän tällaiset valmistui.


 Itse en ollut tajunnut hypistellessäkään, että tasonahan nämä kudotaan. Oli muuten tosi kätevä tapa lasten koon lapasille, vaikkakin sen yhden sauman joutuu käsin kiinnittämään. Lankana Seiskaveikkaa, Marttavärissä ja karvat Halpa-Hallin maahantuomaa Julia lankaa. Näitä tulee muuten lisää, jokainen muksu kun tarvitsee omansa..


Villahousujen kutominen tuntuu tällä erää melkoisen pitkäveteilseltä touhulta. Ei aavistustakaan kuinka monet kymmenet näitä olen tehnyt. Tarpeeseen tuli taas yhdet. Tällä kertaa kokeilin erilaisia palmikoita, helmineuleita ja ihan ainaoikein neulettakin puntteihin. Kiva oli kutoa, kun samalla jo suunnitteli seuraavia kuvioita. Liukuvärjättyä virolaista hahtuvaa taasen ja siitäkin syystä molemmat lahkeet samaa aikaan valmistui.

Mallia taas siitä neulojan suuresta silmukkakirjasta, soveltaen. Housut omalla ohjeella.

5 kommenttia:

Mun Tekemä kirjoitti...

Todella suloiset siilit!

Pauliina kirjoitti...

Nuo villahousut on kyllä niiin niin hienot, että vaikka linnanjuhliin niillä :) Ni!

Hatatuu kirjoitti...

Kiitokset molemmille. Ainakin paremmin sopivat juhliin, kuin ne vanhat tuhannen reikäiset. Toisaalta parin viikon päästä ovat niin nukkapalloiset, että..

muru kirjoitti...

kiitos ohjevinkistä, jospa saisin joskus tehtyä kun lapset tykkää noista siileistä niin kovin. Meillä on ollu yhdet 1v. kokoiset (ei mun tekemät) lapaset mutta eihän ne enää kenellekkän mahdu :(

Hatatuu kirjoitti...

Ihmeessä Murukin äkkiä kutomaan, ovat tosi yksinkertaiset ja nopeat tehdä.