perjantai 27. tammikuuta 2012

Formulasetti ja pieni Tallinnakertomus

Tällainen formulasetti tuli ommeltua pojalle uusista Tallinnasta ostetuista kankaista. Poikamme on varsinainen auto-poika ja formulakuva osui silmiini Pikkujekku-blogissa. Vähän muokkailin kuvaa yksinkertaisemmaksi ja tällainen siitä syntyi.
Tykästyin Hämähäkki-setin housuideaan (sivuraitoihin) ja tämäkin setti sai sivuraidat...antaa mukavasti ilmettä mustille perushousuille. Toinen ilmeen tuoja olisi tietysti taskut, mutta ne ovat isotöisemmät ja poikanen ei ole osoittanut mitään suurensuurta innostusta taskujen suhteen, joten näillä raidoilla mennään.


Tallinnassa vietin kolme päivää tätini ja siskoni kanssa. Reissu oli aika puhtaasti kangaskauppojen kiertely/kangashamstrausreissu. Aika tarkkaan tiedettiin jo etukäteen minne haluamme mennä, hyväksi todetut Abakhan Fabricks x2, Karnaluks ja Kangazungel. Kyllä siellä vaan halpaa on!! Lähtöhinnat ovat jo suurelta osin edullisia ja molemmissa kangaskaupoissa oli lisäksi paljon aletuotteita. Kangazungelissa kaikki -40% ja Abakhan Fabricksissa tosi paljon -25%-50% alennuksia.
Tässä muutamia esimerkkihintoja:

Joustofroteet ihan normihinnalla 7.90/kg !!!!
kuviotrikoot 11.90/kg
Paljon yksivärisiä trikookankaita 2-7 €/m (itselleni ostin mm. 4 metriä hyvää puuvillatrikoota 2 euron metrihintaan)
fleecet 11 €/kg sekä polar että mikrofleecet

Ihan vain esimerrkinä niin tuolta Kangazungelista osatmani tuotteet olivat 1 m punaista velouria, 2 m purjevenaiheista puuvillakangasta, kolme 50 cm:n palaa erivärisiä resoreita, yksi 30 cm:n pala resoria ja kirjontaan tarkoitettu pieni puukehys. Kaikki yhteensä 15 €

Karnaluksissa (ompelutarviketukku)
irtirevittävä tukikangas leveys 90 cm 50 snt/metri
kaksipuoleinen liimaharso 1,5 m leveä 3,35 €/metri
Vetoketjut (kokonaan aukeavat) 35-40 cm pitkät n. 0,60€
Saumurilangat 1,60 €/rulla
Ompelulangat oli myös tosi halpoja, niiden hinnat kyllä vaihteli, mutta halpoja kuitenkin...ja se värien kirjo...siis ihan mitä värejä vain löytyi!

Tuo Karnaluks on kyllä ompelijan paratiisi...siellä on melko vähän kankaita, mutta kaikkea muuta ompeluun, kirjontaan, virkkaamiseen tai kutomiseen liittyvää löytyy mielettömästi ja paljon siellä olisi myös tarvikkeita korujen tekijöille!

Äkkiä nuo hinnat vaan tuppaa unohtumaan...paljon kaikkea tuli ostettua...paljon ompelulankoja kaikissa eri sävyissä applikointeja ajatellen, KANKAITA, erilaisia nappeja ja koristenauhoja, heijastinnauhoja, kulkusia, vetoketjuja, tukikangasta, liimaharsoa, heijastinnauhoja, kiinnisilitettäviä kuvia, neppipihteihin osia, muutamat pikkupihdit, resoreita ym.

1 kommentti:

Ceraci kirjoitti...

Kiitos Tallinna-vinkeistä. Tuonne me suunnistetaan kaverin kanssa helmikuussa täydentämään varastoja. Ihan kuin ne täydennystä kaipaisi. :D

Ja hieno on formulasetti. Pitäisi varmaan uskaltautua yrittämään aplikointia uudemman kerran, kun sillä saa niin kivoja ja yksilöllisiä juttuja vaatteisiin. Edelliset kerrat nyt ovat menneet vähän miten ovat. :D