sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Pörrösukat ja muuta pientä

 Olenpas ollut huono päivittelemään, päivitettävää on kuitenkin melkoisesti syntynyt. Tässä pörrösukat, kierrejoustinsukat ja tiskirättejä. Koitan olla jatkossa reippaampi, kuvattuna on villapaita, villatakki, pari mekkoa, dinosauruspaita, lumihiutalejuttuja, vielä antamattomia joululahjoja ja keskeneräisiäkin juttuja löytyy..

 Päätin, etten Ässä ja Kittysukkien jälkeen tee hetkeen sukkia, mutta sitten keksein tämä vuosia komerossa pölyttyneen pörrölangan. Lanka on Halpa-Hallin maahantuomaa ja Julia nimistä. Loin silmukat tuolla Novitan 7 veljestä raitalangalla ja 1-3 kerroksilla kudoin molemmilla langoilla. Sukan tein normaalisti, mutta kavennuskerroksille otin taas mukaan tuota Juliaa.


 Melkoinen homma oli noiden karvojen esiin nostamisessa, parsinneula oli sukkapuikkoa parempi väline ja lopuksi tuo vasta kannatti tehdä. Kuten alemmassa synkässä kuvassa hieman näkyy, laitoin näiden pohjaan raakalateksia jarruiksi, jotta näitä sisälläkin voi käyttää, ja kyllä on käytettykin. Sukat ovat 3-vuotiaan kokoa, ehkä seuraavanakin talvena menee. Silmukoita on 40, varsi 3,5 puikoilla ja silea nelosilla

Pitihän sitä pikkupojallekin sukat tehdä, kun sain lahjaksi mahtavan mallikirjan. Varren kiertävä joustinmalli on Maria Parry-Jonesin Neulojan suuri silmukkakirja teoksesta. Sain tädiltäni joululahjaksi myös saman sarjan virkkaajan suuren silmukkakirjan, suosittelen molempia ja siitäkin jo olen yhden lumihiutaleen virkannut..

Tässä vielä kuva varresta, ei tuo niin kovin hyvin jousta, ja raitalankahan tähän on kaikkein huonoin valinta, mutta 1-vuotiaan sukat ovat vaan niin näppärä kokeilupaikka. Kirjassa on vielä runsaasti joustinneuleitakin, että ehkä näitä sukkia vielä tulee lisääkin..


Pitihän sitä perinteiset tiskirätitkin joululahjaksi tehdä. Samanlaisen tähden olen tehnyt aikaisemminkin ja toisten mallivirkkaus taas on eräästä takista.


Ei kommentteja: