perjantai 27. elokuuta 2010

Bambutakki

Tällä ohjeella tehtyjä takkeja olen blogeissa ihastellut. Ohjeen kuva jostain syystä ei kuitenkaan ole houkutellut virkkaamaan, mukamas vaikealtakin näyttänyt.. Nyt sitten näin taas yhden tällä ohjeella tehdyn takin ja sain oikein ohjetta hieman luettua.. No tähänhän tuli pelkkiä pylväitä, älyttömän helppo ohje, ja vielä nopea!

Lankaa ei tietenkään ollut oikean paksuisena, joten jälleen kerran kamalasti muokkaamista, muutama "mallikerta" lisää leveyttä siis ja kasin puikko. Langan riittävyydestä en myöskään ollut varma, joten tein alkuun ruskeita raitoja, jotta varmasti lanka riittäisi. Lankaa oli 400g. No lankahan ei mihinkään riittänyt, yläosan jouduin tekemään kokonaan ruskeana, kun punainen loppui. Melkopian huomasin, ettei huppuun riitä lanka, no eipä tullut huppua, ei kunnon kaulusta, eikä edes hihansuihin muutamaa kerrosta. Huppua kun en saanut tehtyä, niin virkkasin yhteen pötköön nappilistan, kauluksen ja toisen nappilistan.

Lanka on taasen Virosta Karnaluks tukusta. Anchor Style Bamboolo taitaa olla nimeltään. 70 prosenttia bambua ja loput 30 puuvillaa. Aivan ihanaa lankaa, jopa sellainen pieni kiilto. Aikaisemmin olen tästä langasta yhden tiskirätin tehnyt, eikä ole väreille käynyt kuinkaan edes 70 asteen pesuissa. Jos valittaa tahtoisi, niin hieman kierteisempänä tätä helpompi olisi työstää, mutta eipä tuo niin haitannut.

Koko takissa on reilu, varmuuden vuoksi tein riittävän suuren, että varmasti mahtuu, koosta kun ei tällä langalla tiedä. Oikeastaan en tiedä, missä tällaista reikätakkia käytetäänkään, sisätakki taisi tulla.


Pitää vielä paljastaa, miten meillä näitä vaatteita todellisuudessa syntyy, neitihän ne itse tekee! Poika tuli imuroidessani sanomaan, että Tyttö kutoo. Pelästyin, virkattu kun niin helposti riistyy.. Eipä hätää, hän oli ottanut valmiin etukappaleen ja kaksi sukkapuikkoa, huitoi sitten niillä takin alkua. Parempaa kuvaa en ehtinyt nappaamaan, Lallatilaa kun tuli juuri vierailulle ja tytön kutominen keskeytyi.

3 kommenttia:

Täti A kirjoitti...

Jotain tollasta olen koko ajan kuvitellutkin, tyttö on ikäisekseen NERO!

Anna kirjoitti...

Ihana tyttö teillä ;) Meillekin saisi tulla virkkaamaan :) Voisin tarjota vaikka jätskipalkkaa :)

Mutta aivan mahtava takki! Tykkään! Itsekin olen ajatellut virkatun takin tekemistä, mutten ole uskaltanut aloittaa, kun pelkään, että se on tällaiselle onnettomalle virkkaajalle liiankin haastavaa.

Kliksauttelin itseni samalla lukijaksesi! Ihana blogi sinulla!

Hatatuu kirjoitti...

Kiitoksia. Tyttö pahus kun virkkaa sukkapuikoilla, taitaa olla hieman hidasta touhua. Nyt sitten reippaasti virkkaamaan! Ohje tosiaan on älyttömän helppo ja lopputulos kuitenkin paljon näyttävämmän näköinen.

Blogista en voi ottaa kuin puolen kunniaa, siskoni kanssa tätä pidetään. Tervetuloa lukijaksi, meille kyllä mahtuu vielä melkoisesti!