tiistai 31. elokuuta 2010

Kunkkutakki

Pojalle tarvittiin parempi "kaupunkitakki" joten.. Ohje on uusimmasta lasten Ottobresta 4/10. Lehdessä takki on paljon pienemmän pojan päällä, joten hieman kyllä arvelutti tuleeko ison pojan takki.

Poika sai itsekkin vaikuttaa lopputulokseen. Yllättäen kaikista silityskuvista valitsi Kunkkuauton. Takista olisi tullut tumman ruskea, jos itse olisin päättänyt, mutta tällaisen harmaan poika halusi. Lisäsin sitten vielä heijastintähtiä, vaikken kyllä tiedä miten tuo kangas pimeässä heijastaa.

Takin tekemiseen kului ikuisuus, eli reippasti kymmenen tuntia kaavojen piirtämisestä lähtien. Pelkkaa taskua näpersin tunnin, kun en meinannut kuvallisesta ohjeestakaan ymmärtää, toiseen taskuun tuskin kului kymmentäkään minuuttia. Toinen aikaa erityisesti vievä oli nuo tähdet. Olin jo päällisen lähes koonnut, kun keksein lisätä heijastimet. Tähden piirtäminen kun on erikoisen vaikeaa.. Tähdet järkeilin oikealle puolelle, jottei jäädä auton alle. (Meiltä ei lähde pyörätietä.) Napinläpiä tehdessä sitten tajusin, että takki täytyy napittaa väärin päin, jotta tähti näkyy, no pikkujuttu.

Päälikangas on Virosta, Abakhan Fabricksista taasen, sisäpuoli lakanakankaana Eurokankaasta ostettua. Sisällä on vuorena fleeceä, kahdesta eri torkkupeitosta. Napit ovat jostain kirppikseltä tai kontista, olen näitä kauhian pussillisen ostanut ja kuvittelen näiden aina kaikkiin takkeihin sopivan, juuri samoja käytin tytön virkattuun takkiinkin. Niin ja se Kunkkukuva oli Henkkamaukalta, kuten pari aiemmin käyttämääni autokuvaa.Viikonloppuna olimme saman ikäisen pojan synttäreillä.Reilu tuntia ennen lähtöä aloin miettimään lahjan paketoimista, autokassiin sitten päädyin, tätä Eurokankaasta ostettua kangasta kun oli hieman vielä jäljellä.

2 kommenttia:

Täti A kirjoitti...

Poika sai hienon takin ja toinen kivan lahjakassin.

lallatilaa kirjoitti...

Vautsi mikä takki!