keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Velourhuppari

Siskoseni se vaan tekee hienoja takkeja ja muita vähän haastavampia juttuja ja minä vaan ompelen aina paitoja ja housuja :) Tästä tympääntyneenä päätin tehdä minäkin jotain muuta välillä. Hupparitakille oli tarvetta joten sellaisen sitten surruttelin. Kaava on kylläkin vanha ja ei niin kovin hyväksi todettu, mutta parempaakaan en löytänyt. Pidensin helmaa muutamalla sentillä ja vieläkin olisi saanut olla pidempi. Tähän huppariin laitoin vetoketjun ja sen ompelusta minulla ei paljoa kokemusta ole...ei varmaan ihan oppikirjojen mukaan laitettu, mutta siinä se nyt on, menee kiinni ja auki...ompeleet vetskarin reunalla ei ole järin siistit.

Hupun reunaan laitoin ohutta kuminauhaa (oma lisäys) ja päihin tuollaiset kiristyssysteemit. Meidän 1 veen mielestä nuo kiristysjutut taitaa olla takin kivoin juttu, ainakin niitä heti revittiin kovasti. Aukko josta kuminauha tulee jäi vähän viimeistelemättömäksi...ohjeen mukaan mitään kuminauhaa ei huppuun kuulu, joten ihan omilla taidoillani sen sinne laitoin ja en vaan keksinyt miten olisin aukot viimeistellyt. Tai keksein myöhemmin, että metallinen rengasneppi olisi ollut hauska aukko kuminauhalle, mutta sen keksittyä olin jo ommellut kujan ja en viitsinyt purkaa.

Vähän tällainen harjoitusversio tästä tuli, mutta kait sitä tulee käytettyä kotosalla ja vaikka kaupassa käydessä.

Kangas Eurokankaasta. 50 cm:n pätkä harmaata velouria. Oli likainen pala, joten sain sen puoleen hintaan (2,50€)

Resorit ehkä Triteksiltä (resoria myös hupun vuorena).
Kuminauha ja kiristyssysteemit Tallinnasta.
Kaava Ottobre 6/07 koko 86 cm

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Voi miten hyvänmallinen huppari pienelle! Pitääkin yrittää löytää tuo lehti käsiinsä :) Näyttää niin mukavan istuvalta mallilta ;) Missä koossa teit hupparin ja vastasiko se mielestäsi kokoa hyvin?

lallatilaa kirjoitti...

Kiitos :) koko on 86 cm ja poikani on 83 senttinen. Helmaan saa laittaa aika reilusti lisäpituutta, ehkä 5 tai jopa 10 cm, hihoihinkin lisäsin muutaman sentin. Niin ja huppukin saisi olla ehkä vähän isompi, ei mahdu ihan kokonaan päähän. Eli ihan tyytyväinen en kyllä ole alkuperäiseen kaavaan.