maanantai 5. joulukuuta 2011

Nukelle vaatteita

 Jatkamme viime vuotisilla joulukalentereill. Tälle vuodelle on tiedossa ainakin näitä nuken vaatteita. Kahdessa ensimmäisessä on kaavana Ottobre 6/07 keskoskaavat, joilla aikaisemmin tein keskosvaatteita. Hieman tietysti muokkailin, on tuo Jaana-nukke vähän pulskemmassa kunnossa.

Kietaisupaidan tein vuoritettuna kääntöpaitana, ohje kun oli yksinkertaiselle kantatulle nutulle. Kam-nepit kiinnityksenä, rusetit kun vielä ei muksuilta taivu. Kaikki kankaat ovat tilkkuosastolta, oikeastaan valitsin vain isompia tilkkuja, väristä kamalasti välittämättä. Ihan pikkutilkuista näitä ei tee, sillä yhdestä palasta on molemmat puolet.
 Muumihaalarit saivat tuollaisia kirppikseltä löytyneitä merkkejä. Tuo muumikuva on niin tuttu, minulla on ollut pienenä samanlainen jossain vaatteessa, mutten millään saa päähäni missä. Tämäkin kangas joku alunperin kirppikseltä ostettu tilkku. Samoin on yhdestä kappaleesta, paitsi ohjeesta poiketen tein tähän kaitaleet yläosaan, jottei kanttausten kanssa tarvinnut taistella. Tässäkin kam-nepit.

Seuraava paitahan on tuo sama raidallinen, tosiaan toisin päin. Kam varastoni on melkoinen,mutta nyt olisin kyllä harmaita tarvinnut.
 Sitten on vielä sukkahousut samaiselle nukelle. Omista sikistani nämä tein. Idea ja ohje ei ole omani, mutta en enää muista missä blogissa tällaiset vuosia sitten olen nähnyt. Alimmaisena vielä kuva, miten nämä on sukista leikattu.
 Jalkapohja pois, varsi auki ja oikeat puolet vastakkain yhteen, samoin pohjasta, kääntö oikein päin ja valmista.
2 kommenttia:

Pauliina kirjoitti...

Heii, kiitos! Hyviä joululahjaideoita.. :D

Hatatuu kirjoitti...

Toivottavasti tuli toteutettua!