sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Virkatut lapaset ja kynsikkäät

Tyttöni halusi tällaiset lapaset. Hän onkin melkoisen kova haluamaan kaikkea, mitä teen, tällaiset kun aikasemminkin virkkasin, aikuisten koossa. Toisaalta hän kyllä käyttää lapasia ja nämä ovat tavallisia lapasia lämpimämmät ja kosteuttapitävämmät, sillä tuo toinen lankahan kulkee kokoajan taustalla.
Lankana on Seiskaveikkaa. Silmukoita 32 ja puikko neloskokoa. Peukaloa varten jätin 6 silmukkaa ja peukalolle keräsin yhteensä 14 silmukkaa. Ovat 2,5-vuotiaalle täydellisen kokoiset, sellaiset napakat. Tarkoittaa siis, että näin saa hyvän 1-2-vuotiaan lapasen ja kolme-vuotiaalle kannattaisi virkata vähintään 36 aloitussilmukkaa. No näihin ei laiteta sormikkaita alle, mutta ei haittaa, tyttö tykkää ja hiekassa nämä jo on sotkettu.
Näitä nyt olen innostunut tekemään, mieheni sai omansa kynsikkäinä. Hurjat värit samaa Velljeslankaa. Eivät sattumalta musta-oranssit, vaan erään seuran väreissä. Näissä aloitussilmukoita 60 ja samalla puikkoyksilöllä.
Alkuperäinen ohje on Marras -joulukuun Modasta, vuodelta 2006. Tuossa lehdessä siis ohje naisen kokoon, mutta eipä vaikeaa muokkailla. Ohjeessa eri lanka, mutta Seiskaveikalla onnistuu samoilla silmukoilla ja tässä näitä silmukkamääriä. Suosittelen kokeilemaan!

3 kommenttia:

Aisuli kirjoitti...

Nättejä! Pitää kokeilla :)

Jokke kirjoitti...

Kiva sähäkkä kuvio.

Hatatuu kirjoitti...

Kiitoksia, koklailkaa koklailkaa!