torstai 22. syyskuuta 2011

Kaksiväriset virkatut lapaset

 Mielikuvani virkatuista lapasista on pitkään ollut, että ne ovat tönkköjä, muodottomia, käteen sopimattomia ja kaikella tavalla huonoja, mutta kauniita. Jotenkin ennakkoluuloista huolimatta päädyin kokeilemaan, kannatti. Näistä tuli ihanat! Toki joustinosuus puuttuu, mutta kivasti kuitenkin muotoutuu käteen. Näistä tuli ihanaisen "ilmavat", minkä ansiosta ovat joustavat, tuntuvat mukavalta käteen ja hurjan lämpimiltä. Itselle en näitä kuitenkaan jätä, vaan lahjaksi päätyvät.
 Ohje on Marras -joulukuun Modasta, vuodelta 2006. Ohjeesta poiketen tein seiskaveikasta ja juuri sopivan kokoinen tällaiseen keskiverto naisen käteen. Ohjetta ei ole muihin kokoihin, mutta helposti tuota muokkaa. Nyt onkin suunnitteilla lapaset itsellekin, miehelle vähän suurempana ja tyttöni  tietysti tällaiset haluaisi, hän kun haluaa vähän kaikkea. Uskoisin näiden kyllä olevan erinomaiset lapaset lapselle, sillä kahdella värillä tehtynä ovat aika paksut ja ilmavat, ja varmaan normilapasia paremmin pitävät kosteutta.  Muoks, täällä toteutettuna miehelle kynsikkäät ja lapsen lapaset, sekä silmukkamääriä.

Olemme taas saaneet uusia lukijoita, ihanaa, tervetuloa ja toivottavasti viihdytte. Tämä on jo kirjoitus numero 401, hurjaa. Katselin tuossa että siskolla on muutama kirjoitus yli kahdensadan ja minulla vajaa, toisaalta minun jokaisessa päivityksessä jokin vaate, kankaita tai muita hankintoja ja lahjoja kun en saa aikaiseksi päivitettyä. Yhtä kaikki (onpas vanhahtava ilmaisu), mieletön määrä tehtyjä käsitöitä! Useimmiten, varsinkin ompelupäivityksissä, vähintään kaksi vaatetta tai ompelusta samassa.

4 kommenttia:

Red Dragon kirjoitti...

kivan näköiset virkatut lapaset!

Hatatuu kirjoitti...

Kiitoksia!

Doo ♥ kirjoitti...

Kiitos inspiraatiosta! Lapaset on olleet suunnitelmissa, ja nyt uskaltauduin sellaiset ensimmäisen kerran virkkaamaan. Elämäni toiset lapaset kaikkiaan - ja nämä, kuten ekatkin, menevät rakkaalle "siksolleni" :) 20 vuotta niistä edellisistä jo onkin aikaa! Tein Kelosta ja tuli ihanan tukevat, pakkasenpitävät tumput.

Hatatuu kirjoitti...

Kiva juttu Doo, ihana kuulla tällaisia kommentteja.