tiistai 25. lokakuuta 2011

Juustohiiru ja ryppyhousut

Niinpä, taas Hiirupaita. Meillä näitä tilaillaan nyt urakalla. Isä on jo piirtänyt traktorilla ajavan Hiirun, ja sitten poika haluaisi ongella olevan Hiirun. Tällä kertaa tyttö kiikutti isälle penaalin, paperia ja mallipaidan. Toiveina oli juustoa syövä hiiru ja paidan värit samanlaiset, kuin pojan edellisessä paidassa.
College Porin Kangasapajasta ja punainen trikoo samaisesta paikasta, mutta jo tilkkukoppaan päätynyt. Kaava on uusimmasta Ottobresta 6/11. Jonkin yöpaidan kaava taisi olla, niin ja huputon. Meillä tarvitaan huppu kaikkiin paitoihin tai ainakin tuo poika tarvitsee ja tästä taas piti tulla samanlainen kuin pojan paita. Eipä ollut tälle hoikkelille ollenkaan piukka, vaikka trikoisen yöpaidan kaavalla tein.


Olen ihaillut lahkeesta rypytettyjä housuja ja vihdoin päädyin sellaiset tekemään. Ohjeena oli Ottobre 1/10 lehden kaava. Näiden housujen kanssa oli ongelmia urakalla. Ensin en tiennyt minkä kokoiset tekisin. Lehden ensimmäisessä mallikuvassa legginsit olivat normaalipituiset, mutta toisessa vajaamittaiset. Halusin ehdottomasti täysmittaiset housut, joten päädyin tekemään yhtä kokoa suuremmat. Tämä oli melkoisen suuri virhe, pituutta riitti, mikä oli ongelmista pienin,  kaikista muista saumoista jouduinkin sitten moneen kertaan pienentämään, eikä lopputulos silti ollut täydellinen. Laskostenkin samaan kohtaan saaminen tuotti ongelmia.
Ei näistä kovin erikoiset tullut, kuvassa näkyy rypytyksetkin aika huonosti. Annoin tytön valita napit, ja hänhän sitten valitsi tuollaiset kamalan isot ja rumat. Toivottavasti ei kaadu nappien päälle. Niin ja tämä rumahkonruskea kangas on samaisesta Apajasta.

Ei kommentteja: