sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Bolero

 Halusin tehdä tytölle boleron, niin kovasti, että selasin monta kymmentä Modaa ja muuta mahdollista lehteä (samalla vein kaksi täpötäyttä muovikassia 80- ja 90-luvun "iki-ihania" käsityölehtiä aittaan, odottamaan seuraavia vuosikymmeniä). Tämä ohje löytyi Modasta 3/06. Oikeaa lankaa ei tietenkään löytynyt, mutta jostain tuli tämä Coconut ice by Wendy lanka mieleen.

Lanka on melkoisen iäkästä, hintalappukaan ei ole euroista kuullutkaan. Sain tätä joskus kymmenisen kerää Lallatilaan miehen sukulaisilta. Yleensä en tällaisia puhtaasti tekokuituisia lankoja ymmärrä, tähän ihanan pehmeä ja pörheä lanka kuitenkin sopii mainiosti. Tuo tyttöni taas suorastaan rakastaa tällaisia pehmeitä ja vaaleanpunaisia.

Lanka ei tietenkään ollut saman vahvuista, vaan jouduin hieman muokkailemaan ja enemmänkin olisi tarvinnut, sillä melko muhkeat hiat tuli. Hieman jouduin ostoksillekin, sillä en omistanut pitkiä kolmosen pyöröpuikkoja, häpeällistä, mutta asia on korjattu. Joustin tosin olisi pitänyt ohjeen mukaan tehdä kolmessa osassa, mutta mielestäni siinä ei ollut mitään järkeä, joten täydensin varastoani ja tein yhtenä osana. Reilua kokoa tämä nyt sitten on, toivottavasti pitkäikäinenkin.
 Kyllä tuli huonoja kuvia, aamuohjelmat veivät suuremman huomion, siksi katse tuolla. Hakasen laitoin eteen, ei ihan hyvä, mutta ei niitä aukiollessa näy, joten katsotaan kuinka käytetään. Ei muuten käytössä ihan noin muhkealta näytä, vaikka suuri onkin. Siistiltä muuten näytti hihat kiverrettynäkin.

Ei kommentteja: