tiistai 1. marraskuuta 2011

Applikoitu, rypytetty ja kivasta kankaasta

On tämä otsikoiden keksiminen toisinaan niin... Tällä kertaa ensimmäisenä esittelyssä neljäs Hiirupaita. Ei tullutkaan hytittömällä traltorilla ajavaa, sillä poika ehti sen kuvan jo hukata.
Malli on taas äidin ja isän yhteistyötä. Öisestä visiostani Hiiru laiturille ja alaosan meri eri kankaasta. Piirsin oikein luonnostelman suunnitelmistani ja kuva sitten sen pohjalta. Kankaat joustofroteeta varmaankin Virosta Abakhan Fabricsista. Ovat sellaista liuru ohutta, pahuksen venyvää ja huonointa mahdollista applikointiin.  Värien takia halusin näitä kuitenkin käytää ja yllättävän vähän aaltoilivatkin. Kaava Ottobre 6/11, muistaakseni jokin yöpaitakaava.

Tämä kangas on Triteksiltä ja hävettävän kauan odottanut laatikossa. Kaava on sama, kuin Hiirupaidassa, mutta pienempänä.
Ensin kesti yli vuoden keksiä, mitä tuosta violetista kankaasta tekisin, ja heti sen tuhottuani löysin sille täydellisen kaavan. No kangasta ei enää ollut, joten tällaisesta tylsähköstä pystyraitakankaasta koevedos uudelle kaavalle.

Lehtiä selaillessani, Ottobresta 6/10, löytyi tällainen helmasta kiristettävä paita / tunika. Tuollaisia olen aikaisemmin "ihaillut" mutten jostain syystä tehnyt. No helppoa oli kiristysjuttujen teko, vaikken tiedä tuliko edes ihan oikein tehtyä. Aikaisemmista ompeluksista olen sen verran viisastunut, että tein koon 98cm, mutta pituutta reilu 104cm kaavan mukaan.

Kangas on Porin Kangasapajasta. Nauhat ovat keskosvaateompeluksia varten tekemääni vinonauhaa puuvillakankaasta. Luulisin, että näiden kolmen paidan kankaat eivät ole kymmentä euroa maksaneet, tuskin lähellekään. Aikaa näihin kului viimeviikko, mutten joka päivä ompelemaan ehtinyt.

4 kommenttia:

Red Dragon kirjoitti...

Ihania paitoja! Suloinen on tuo hiiri :)

Hatatuu kirjoitti...

Kiitoksia! Ihana saada kommentteja, ja silti olen huono niihin vastailemaan, nyt tässä urakoin vähän vastauksia vanhoihinkin kommentteihin.

glenni kirjoitti...

ihanat paidat tosiaan ja en tiennytkään, että tuota satumaata on ollut lilanakin...

Hatatuu kirjoitti...

Kiitokset.