maanantai 18. heinäkuuta 2011

Kissahame ja kimallushame legginseillä

Tuossa viikko sitten tein ensimmäisen legginshameen, jota on nyt kovasti pidetty, tarvittiinhan näitä lisää, vähän eri tyylisinä. Halusin jotain hameeseen applikoida, mutten millään meinannut keksiä kuvaa. Kuvan piti olla sopivan kokoinen, mielellään yksivärinen ja tietysti tytölle mieluinen. Tämä kissakuva oli aikaisemin jo hupparissa ja tiesin tytön tästä tykkäävän.Kaava on Ottobresta 3/11 Hieman tein lyhyemmät housut tähän, seuraavaan taas pidensin housuja.. Molempien musta trikoo Triteksiltä, ja ainakin nämä sammarit Virosta Abakhan Fabricsista, seuraavan hameen kimaltava musta kangas myös, tai se voi olla kotoisasta Eurokankaastakin. Kovin montaa euroa ei näihin yhteensä kulunut, kankaitakin meni melko pienet palat. Aikaa taas sain kulumaan melkoisesti, kyllä se yksinkertainenkin applikaatio kaikkine leikkuuvaiheineen, sun muineen aikaa vie.


Kuvaa äiti minu kelloani!

Tässä tämä toinen, eipä kai kummempia, paitsi että kankaassa kaikkea hienoa kimallusta, mikä ei kuvassa välity.


7 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

ihana kissa hameessa! Oma tyttö sanoi tuon nähdessään että pitää kuulemma saada itselle myös kissa hame tai mekko :D

Red Dragon kirjoitti...

Ihuna! <3
Onko noita aplikointeja kuinka vaikeaa tehdä?

Hatatuu kirjoitti...

Kiitos molemmille kommenteista. Eihän noita vaikea ole tehdä, mutta materiaaleihin kannattaa satsata, ettei into lopahda.

Liimaharsoa kankaan kiinnitykseen ja tukikangasta taakse. Muuten tulee melkoisia ryttyjä, varsinkin joustavista kankaista. Ja ei kun ompelemaan, lämpimästi suosittelen.

Red Dragon kirjoitti...

Olen tässä miettinyt, että sitten, kun on sen aika, että haluan kokeilla aplikointia.. Yritän, koska minä en osaa ompelun hienoja saloja oikeastaan mitenkään. Hyvä, jos suoran ompeleen osaan, mutta ainahan niitä haaveita saa olla :D

Ja, kun tuo aplikointi on niin kivan näköistä, kun sen osaa! Ja sillä kyllä saisi niin persoonallisen työn.

Millä ompeleella työ surrauttelette nuo työt ympäri? Kaikista tihein siksak?

Hatatuu kirjoitti...

No ei kun kokeilemaan! Ei tuo ompelutaitoja niinkään vaadi, tietysti tarkasti on reunoja pitkin mentävä, mutta siinäpä se.

Lallatilaahan ei juurikaan ollut ommellut, kun blogin aloitimme, mutta ekana uskaltautui applikoimaan, kun minä kuvittelin tätä paljon vaikeammaksi. Ehkä kannattaa aloittaa sydämillä tai tähdillä jos tuntuu hankalalta ja ehdottomasti liima ja tukikankaat.

Berninassani säädän siksakin toiseksi tiheimmälle ja leveyden kakkosen lähettyville, yleensä hieman yli ja sitten yksityiskohtia sopivalla leveydellä. Riippuvat säädöt tietysti koneesta, mutta kokeilemalla, ja voihan jonkun peruskuvion tehdä melkoisen leveälläkin, niin varmemmin osuu siihen kankaan reunaan. Kiitos kommenteista, vastaan mielelläni!

Red Dragon kirjoitti...

Tuohan se on itsellänikin, että aloittamisen vaikeus.. Ajattelen, että enhän mä kuitenkaan osaa, niin miksi edes yrittäisin..

Ja, kun untuvikko olen ompeluiden suhteen. Yläasteella tuli ommeltua enemmän, mutta siitä on muutama vuosi aikaa ;).

Enemmän teen neulontatöitä. Tehdäänkö aplikointi ihan lopussa vai, siinä kun kankaat on jo leikattu ;)?

Hatatuu kirjoitti...

Voihan sitä tehdä muissakin vaiheissa, mutta itse leikkelen kankaat, ja sitten applikoin ennen osien yhteen ompelua. Joskus olen valmiiseenkin vaatteeseen applikoinut, mutta hankaloittaa hieman, kun ei pääse vapaasti kangasta kääntelemään. Vuoritetuissa jutuissa täytyy tietty ennen ulko- ja sisäpuolen yhteen ompelua, jos haluaa ompeleet vain toiselle puolelle..

Ja ei kun applikoimaan!