maanantai 24. helmikuuta 2014

Vauvaosastoa pikkupaloista ja Metsolan kankaista

Meillä on vallan muuttunut pukeutumisjutut tämän neljännen vauvan myötä. Entistä parempien ja mukavampien pul-vaippojen myötä ollaan käytetty jo pienellä tavallisia housuja, niiden villahousujen tilalla, vaikka villahousutkin joka päivä käyttöön pääsevätkin ja varsinkin joka ikinen yö.

Toinen oivallus on ollut, että tunika sopii hyvin jo puolivuotiaalle ryömivälle vauvalla, isosiskollaan kun noita käytin vasta kävelemään opittua. Tämän hetki sitten oivallettuani en ole bodeja pukenutkaan. Ihmeellistä, olen päässyt mukamas tarpeeseen ompelemaan, pikkuisia housuja ja tunikoita.

Heppatunikan heppacollege SPR:n Kontista taas. Ei ollut kovin korkea pala, kun juuri ja juuri riitti tällaiseen 74cm resorihihaiseen tunikaan. Leveyttä taisi olla ihan normisti, joten hyvin riitti sydämiin tuohon etukappaleelle. Lila college taitaa olla Virosta vuosien takaa, enää vaan en muista kauppaa.


 Kaavana tunikoissa Mail Express, Ottobresta vuosien takaa. Tuon isosiskon ajoilta muistin kaavan olevan hirmu leveä. Apilatunika valmistui ensin, vähemmin kavennuksin ja heppaa kavensin jo aika reilulla kädellä, sekä edestä takaa, että hihoista, pituutta taas lisäsin.


 Sovituskuvat onnistui paremmin tuosta Metsolan Apilasta ommellusta, joten julkaisen vain pari näitä.


 Siskoa kun tuossa jo pari viikkoa sitten kehuin, niin jatketaan samalla linjalla. Hänen tilauksen yhteydessä nämä Metsolat tilasin, myös lopussa olevan traktorikankaan.


 Nämä traktorit tyttösen pikkuserkun ristiäislahjaan.


 Ja jos vielä hiukan sitä siskoa ylistäisin kuitenkin. Ne tilkut, joista aikaisemmin kirjoitin, niin niistä vielä nämäkin housut sain tehtyä. Omalla kaavalla, vauvakokoa, suunnilleen 74cm.

Ei kommentteja: