sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Sukkia, sydän Maariat ja jämälankailut

 Nämä Maariathan oli pakko toteuttaa. Ohje on 7 veljestä langalle aikuisten koossa, mutta tein samalla silmukkamäärällä Novitan Nalle langalla, 5-vuotiaalle tyttärelleni. Ohje on hyvä ja toisaalta tekisi mieli näitä lahjaksikin tehdä, mutta tuota kuviota en näiden sukkien aikana ainakaan oppinut ja jatkuva kaavion tuijotus ei ole se, mistä kutoessa nautin.


 Itselle tein todelliset jämälankasukat. Uskoakseni kaikki Novitan Nallea, paitsi varren ensimmäinen väri alkuperäistä, nykyisin 7 veljestä Nostalgiaksi kutsuttavaa. Ainakin toinen puoli langoista on tainnut täyttää jo 10-vuotta. Nöttösiä on omista varastoista 20 vuoden takaa, mummultani 10 vuotta sitten perittyjä ja äitinikin lankalaatikkojaan minulle juuri perkasi.

Ensin valitsin pienet nöttöset sinisen, harmaan, ruskean ja valkoisen sävyissä. Isommista kudoin sopivan kokoisia raitoja ja kerien pienentyessä kerin ne kahteen saman kokoiseen ja tein juuri sen kokoisia raitoja, mihin langat riitti.

Niin, tein molempia sukkia samaa aikaa ja päättelin langat jo sukkaa kutoessani, eipä olisi vielä valmista, jos ne kaikki pätkät olisi loppuun jäänyt piilotettavaksi.

Sukista tuli melko rumat ja rakkaat. Monesta raidasta tulee mieleen edesmenneen mummuni tekemät tietyt lapaset tai sukat. Toisaalta kiva tietää, miten olemattoman kokoisista ja muiden ylijäämä keräsistäkin nämä syntyi.Kuvassa sukat ovat jo käyneet pesukoneessa, hyvin suoriutuivat pyörityksestä. Tälläisten nöttösten kanssa kun aina pelottaa, josko joku väri huopuu ja kutistuukin pesussa.

1 kommentti:

Laura kirjoitti...

Kauniita sukkia! Hyvin käy nuo värit yhteen jämälankasukissa :)