tiistai 14. tammikuuta 2014

Safari- ja Nallesukat

Kuvittelin kirjoitavani viidestä sukkaparista, mutta kun kolmista piirakkasukista en löytänytkään kuvaa, niin tyydytään sitten joululahjojen sijaan joululahjalankasukkiin.

"Tilasin" tädiltäni joululahjaksi kaksi kerää "tiikerisukkalankaa". Sainkin kenkälaatikollisen sukkalankoja ja hahtuvaa. Ahkerasti näitä olen kutonutkin, ensimmäiset Hjerte Garn Safarisukat taisi valmistua jo viime vuoden puolella, ainakin siinä vuoden vaihteessa. Ihan kivat, tässä tuo kuvio ei ihan toivomallani tavalla erotu, saman idean omaavaa lankaa sain toisetkin kaksi kerää ja niistä taitaa tulla "raidat" paremmin esille.

2,5 puikkojen lankaa, vaikken ohuista puikoista juuri pidäkään, niin mukava näitä oli tehdä. Erikoisuutena sukkalangalle, oli pesuohje villapesu tai hellävarainen pesu. Viikon käytön jälkeen tulin siihen tulokseen, etten ala sukkiani käsin pesemään, vaan katsotaan kenelle sopivat pesun jälkeen, kätevää kun on neljä lasta. No eiväthän nämä miksikään menneet, vaikka normaalisti mesin, ONNEKSI.


Nallekeränkin sain, olisiko ollut joku marjaretki (vai-polku, tai mikälie). Ihan kivaa lankaa, mutta nämä Novitan kuvioidut langat ovat niin nähty, että raidoitin sukat harmaan nallen kanssa. Ei näistä sen paremmat tainneet tulla, mutta ongelma onkin omassa päässä, aina kun näitä tai niitä 7 veljestä Polkkasukkia nään, ne näyttävät ihan kivoilta, mutta jotenkin tylsiltä. Tuli sitten kesälangasta joulusukat, suoritus sekin.

Muoks 16.1.2014 Se nallelanka olikin Kukkaketo krassi, ettei mitään marjatouhuja tai sinne päinkään...


Vielä tiikerisukista, varteen tein vain hetken matkaa joustinta, siinä kun tuo tiikerikuvio ei kovin kauniisti asettunut. Nallelankaan viisastuin ja tein 3o1n joustimen. Ennenkin tuota joskus kokeillut, mutta nyt tähän vallan ihastuin, suraaviinkin sukkiin olen jo tuollaisen varren tehnyt, joustaa oikein mukavasti.

Ei kommentteja: