tiistai 30. lokakuuta 2012

Pitsiliinamekko

 Mummuni on virkannut erilaisia liinoja käsittämättömiä määriä, minullekin niitä periytyi kymmeniä. Vaikka liinat ovat ihania ja osaan niitä arvostaa, sekä tiedän näihin uponneen lukemattomia tunteja, ei niitä kuitenkaan tule käytettyö pöydällä.

 Olen ihaillut muiden tekemiä vaatteita, joihin liinoja on kiinnitetty. Ristiriitaisin tuntein uskaltauduin vihdoin "uhraamaan" yhden liinoista. Koitan sanoa itselleni, että nyt tämä liina pääsee runsaaseen käyttöön ja monien nähtäväksi, toisin kun kaapissa kymmenien muiden joukossa.


Suuri helpotus, että tyttöni rakastui tähän "kukkamekkoon" ja tätinikin palaute oli positiivista.


Lehdistä en ole löytänyt kaavaa mekolle, jossa on leveä helmaresori, tein nyt tälle kaavan itse, ja vähän reiluhan siitä tälle metriselle, hoikalle tytölle tuli. Ruskea kangas on joustofroteeta ja harmaa tosiaan resoria.


Vielä olisi muutama sopiva liina, noita pieniä olen varmaan jo vuosi sitten ompelupöydän laatikkoon varannut, mutta en tiedä malttaako noita käyttää. No mekon kaavaa ainakin pääsee käyttöön, hieman pienemmäksi muokattuna varmaankin.

8 kommenttia:

Täti A kirjoitti...

Kannustan kyllä käyttämään liinoja lisääkin vaatteiden somistukseksi. Tuo on täydellinen käyttötarkoitus liinoille. Livenä vieläkin ihanampi.

Pauliina kirjoitti...

Ihana! Näin eilen, mutten ehtinyt enempiä kysellä! Haluan ittelleni tällasen!! Joo!! Tuon sulle kankaat ja liinat :)

Vaahtismonsteri kirjoitti...

Hieno idea, kiitos! Mullakin on noita isoäitini tekemänä, eikä niitä vaan tuu käytettyä kun meillä on niin ultramoderni sisutus, sottavia lapsia ja emäntä joka ei osaa siivota ja pitää siksi kaikki pinnat mieluiten paljaina.

Mun Tekemä kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Mäkin kierrätän virkattuja liinoja, ovat kivoja yksityiskohtia!

Mieli kirjoitti...

Ihana!
Parempi liina käytössä kuin kaapissa,eikö? Ja muutaman voi sitten säästää ihan alkuperäiseen tarkoitukseensa. :)

Mia kirjoitti...

Mullakin on kaapin kätköissä muutama pitsiliina joita ei tule pöydälle laitettua. Josko niitä uskaltaisi hyödyntää. Ihanan paidan olet tehnyt :)

Hatatuu kirjoitti...

Voi kiitos kaunis kaikille kommenteista. Pitsiliinaidea on täysin lainattu, mutta näinhän ne ideat leviää, toivottavasti joku muukin toteuttaa.

Tänne Pauliina ne kankaat vaan, vaikka teet kyllä itse ihan yhtä hienoja. Liimaharsoa ja irtirevittävää tukikangasta se vaan vaatii.

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten kaunis! Ja mikä sen parempaa kuin tyytyväinen käyttäjä :)