perjantai 26. lokakuuta 2012

Puuvillasukat, villakauluri ja ommeltu kassi

Sain tädiltäni puuvillasukkalankaa, en tiennyt tällaista olevankaan. Pitihän sitä sitten heti testata, varsinkin kun kerä näytti kovin värikkäältä, mutta mitään mallia lopputuloksesta en ollut nähnyt. Kauniit on värit ja lopputulos, mutta ei tästä ihan lemppari sukkalankaa kyllä muodostunut.


Voi tyhmä minä, menin tekemään varteen tuollaista palmikkojoustinta (ohje Novitan sukkalehden nappilistasukista), mikä virhe. Ei meinannut edistyä sitten millään 2,5 puikot ja palmikko ei kuulu lemppareihini, varsinkaan tällaisesta joustamattomasta puuvillalangasta. Ensimmäinen sukka valmistui ehkä kuukausi sitten, kudoin näitä yläkerrassa nuorimmaista nukuttaessani, mutta kun ei nuku enää päikkäreitäkään, niin eihän siinä sitten sukkakaan valmistu. Toin toisen sukan alakertaan, muutama päivä sitten ja nopsaahan tuo tuosta palmikkovaiheesta huolimatta valmistui.


Meillä on kunnon kerros lunta, täällä länsisuomessakin. Oli pakko jo hämärässä käydä kuvaamassa, että sain sukat heti aamusella jalkaani. Tykkään näistä kovasti, kivat jalassa, erilaiset kuin villasukat, löysemmät, mutta varmaankin tuon parjatun palmikkojoustimen ansiosta tuli varresta kireämpi, oikein sopiva.

Tämä lanka on Schoeller + Stahl Sockina Cotton. Sain samalla sinisävyisenkin kerän, enkä toisaalta malttaisi sitä olla kutomatta, mutta mitäs siitä tekisi (yhden huivin jo kerran siitä purin)? Niin ja varsi 2½ puikoilla, sukka osa kolmosilla.

Pojat sai yhteisen kaulurin, tai ainakin menee molemmille, mutta nuorimmaisen käyttöön päätyi. Ihanaista Austermann Bambou Soft color lankaa. Villaa ja bambua, aivan ihanan pehmeää!


Tästä olisi tarvinnut sovitus kuvan, mutku.. Yläosa 2o2n ja olkapäille tuleva 3o3n ja isommilla puikoilla. Laskeutuu ja toimii tosi hienosti, suosittelen. Tuli tuohon kaulan ympärille kauniit vinoraidat, mutta alempana tuollaista söheröä, näistä ei ikinä tiedä mitä tulee.


Sitten ompelin vielä yhden "kesäkassin". Aikaisemminkin samalla ohjeella tein.

1 kommentti:

Ceraci kirjoitti...

Heh, kiva nähdä millaista kuviota tuosta bambulangasta tulee erilaisissa neuleissa. Itsellä on samasta puikoilla ainaoikein neuletakki ja pinta on ihan erilaista. :D