sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Huovutettu saippua

Huovutetun saippuan idea on kummitellut melkoisen pitkään mielessä. Nyt näin ohjeen Suuressa Käsityölehdessä ja päätin kokeilla lasten kanssa. Ohje oli aikast simppeli ja sitä sovelleltiin seuraavanlaisesti:


Valitsin saippuaksi Marseillesaippuan, luottosaippuani! Ensin kieputtelin valkoista villaa ristiin rastiin saippuan ympäri, tämän jälkeen lapet saivat valita yhden villavärin ja vuorotellen kieputtaa villansa saippuan ympärille. Ohje ohjeisti laittamaan saippuan sukkahousun sisään, mutten tuota katsonut tarpeelliseksi.
Ennen huovutusta


 Seuraavaksi hierokelin villoitettua saippuaa varovasti lämpimässä vedessä kastellen. Kun pinta tuntui huopuneelta huovutin voimakkaammin, vuorotellen kuumassa ja kylmässä vedessä. Ja saippua oli valmis, mutta märkä.


Tämä onnistui täydellisesti, taidetaan joulun alla tehdä näitä lisää. Saippua kuivui kivasti, ei jäänyt pehmeäksi, villakuorikaan ei jäänyt löysäksi, vaikka sitä vähän pelkäsin. Käyttökokemusta ei löydy, tämä meni lahjaksi mummulle. Isokokoinenhan tästä tuli, taidan jatkossa kokeilla pienempiin saippuapaloihin, tai jo saisi tuon Marseillen jotenkin pienempiin paloihin..

4 kommenttia:

Mun Tekemä kirjoitti...

Hauska idea!

Pauliina kirjoitti...

Hyvä joululahjaidea!! Voiskohan tähän yrittää käyttää hahtuvalankaa? Sitä kun ois vielä aika varasto... :)

Hatatuu kirjoitti...

Kiitos, itsekin näitä teen jatkossakin. En usko että pelkästä hahtuvasta onnistuu, tai ainakin helpommin jos laittaa villaa alle. Taidan varastaa idean, hahtuvalla saisi varmaan aika mahtavia koristeluja.

Anonyymi kirjoitti...

Toimii, ja on mukavan tuntuinen käsille. Kiitokset vielä koko tiimille.

t. mummu