sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Lumihiutaletunika

Olen tässä pitkin talvea virkkaillut lumihiutaleita neidin mekkoa varten. Ei vaan ollut mekkoa, mihin hiutaleet kiinnittää, ei sopivaa kaavaa, eikä kangasta. Uusin Ottobre 1/12 oli oikea aarre, tämä tunika ja alla oleva paita ovat lehden ohjeilla ja vaikka mitä muuta suunnitteilla.

Kangaskin on collegea omista laatikoista, vasta lehden nähtyäni ymmärsin sitä mekkoon käyttää. Ostopaikkana on eräs Ulvilassa aikoinaan sijainnut kangaskauppa. Tuo kirjekuoripääntie on oikeasti huijausta, etukappale ei todellisuudessa mene olan yli, vaan päättyy tuohon resorin alle.


Lumihiutalevirkkausinnoittajanani on tämä OmaKoppa blogin ohje.  Alla oikealla oleva hiutale on tuolla ohjeella väkerretty. Seuraavaksi tein keskellä edessä olevan hiutaleen, sen ohje löytyi joululahjakirjastani, Virkkaajan suuri silmukkakirja Betty Barnden. Ylin hiutale on tehty tällä Perhosefektin ohjeella, tuolta löytyy toinenkin hiutalevirkkausohje.


Ompelukoneella hurjasti hurruuttelin hiutaleet kiinni. Käsin tuo olisi ollut niin mahdoton urakka, etten viitsinyt ryhtyä. Ensin silitin hiutaleet muotoonsa ja kankaan alle laitoin irti revittävää tukikangasta. Tarkasti ompelin ympäriinsä ja ristiin rastiin. Nyt sitten jännitän, minkä näköisenä tuo pesusta tulee, sillä kovin on rypistyväisiä, toivottavasti edes silitysraudalla saadaan uudelleen tähän kuosiin.

Muoks. Eivät menneet hiutaleet pesussa miksikään, kokeilemaan vaan!

Tässä vielä tuo alla olevan paidan rypytykset paremmin. Ne ovat tehty kuminauha-alalangalla. Jostain syystä en tuota ole aikaisemmin uskaltanut koittaa, vaikka muutama rulla kuminauhaa onkin. Rypytys sujui tosi helposti, ainoa ongelma oli vähäinen hyppytikki, mikä toisaalta ei rypytyksessä juuri näy. Tämän paidan kohdalla taas pelkään, että tyttö kiskoo hihansuusta liian rajusti, ylälanka katkeaa ja se niistä rypytyksistä.

7 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Ihana lumihiutalemekko! Toivottavasti ei mene pesussa pilalle. Kerrothan tuloksista, niin tietää kannattaako itse tehdä.

Hatatuu kirjoitti...

Kiitos! Koitan muistaa pesun jälkeiseen postaukseen mainita ja vaikka tähänkin päivittää.

Mieli kirjoitti...

Kivat vaatteet! Lumihiutaleet ovat kaunis koriste! Samainen mekko on itselläkin jo leikattuna... Paitaa en uskaltanut kokeilla kuminauharypytyksen takia, ehkä pitäisi... :)

*marjuska* kirjoitti...

Kiva lumihiutalemekko! Mä oon virkattuja liinoja ommellut vaatteisiin koristeiksi ja hyvin ovat pysyneet kuosissaan. Noissa tietty on enemmän noita ylokkeita jotka voi jäädä repsottaan. Toivottavasti pysyvät pesussa hyvänä.
Paitakin on kiva. Itse myös suunnittelin toteuttaa niin mekon kuin paidankin. Uusin Ottobre oli täynnä ihanuuksia!

Pauliina kirjoitti...

Ihanat! Niinku aina :)

Hatatuu kirjoitti...

Kiitokset kaikille. Tuota kuminauharypytystä kovasti suosittelen, onnistui koneellani paljon helpomin, mitä pelkäsin.

Sarita kirjoitti...

Kiva idea nuo lumihiutaleet!