keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Paita Paita Pipo

 Lahja 5-vuotiaalle merirosvofanille. Olin jo pitkään suunnitellut tekeväni synttärilahjaksi jotain tästä kankaasta. Keväällä ajattelin juhlapaitaa, mutta kaksi niitä väsättyäni, ei mielenkiinto enää riittänyt kolmanteen. Bermudat olen omalle pojalle kyseisestä kankaasta tehnyt, muttei nekään oikein fiksulta tässä syksyllä tuntunut.

Taisin sitten mennä sieltä, missä aita on matalin. Tein hupparin (katsoin kyllä lehden numeron, mutta en muista, mikä 2008 vuoden lehdistä oli, sama mistä edellinen työkonepaita) Ottobre lehden kaavalla. Tummansininen trikoo on Porin Kangasapajasta ja merirosvot Jyskistä. Tällä kertaa en siksakannut kuvia kiinni, vaan kiersin kuvat suoralla ompeleella kolmeen kertaan. Kuvat kiinnitin kauttaaltaan sillä vahvemmalla kaksipuolisella liimaharsolla, hiukan kuitenkin pelottaa. Kukaan järkevähän ei lahjapaitaan kokeile uutta kaavaa ja uutta tekniikkaa. Trikoisen Tikrun olen näin kerran kiinnittänyt, mutta trikoo ei ole näin riistyväistä. Nyt kovasti toivon, ettei kuvat ala repsottamaan, ja jos niin käy, haluan paidan korjaukseen ja ajoissa, kunnon siksakilla kuvat varmasti pysyisi..


 Suoritin tässä ompelupöydän suursiivouksen, (suuren pöydän ainoa haitta on siihen mahtuvan roinan määrä) pöydälle olin joskus tämän Hennespaidan jättänyt tuunausta odottamaan, ja sinne unohtanut. Merirosvokangaskin siinä odotteli paikalleen pääsyä, joten sorruin taas helppoon ratkaisuun. Samalla tavalla kiinnitin kuvan, tiedänpä sitten,miten pian irtoaa.. Nyt koitan pitää tuon kankaan kaapissa, kovasti siitä olen tehnyt. Toisaalta, joululahjaksi jotain ja näinhän saisi ikilikatahroja peittoon ja ja ja...


 Tässä maailiman halvin pipo, kun ihan tätä varten olen kankaan ostanut. Samaisesta Kangasapajasta 4e/kg laatikosta löysin pipon kokoisen palan raitatrikoota. Sovittelin palaa, pienentää ei tarvinnut, leikkelin samasta laatikosta löytynyttä trikoota, samanlaisen palan vuoriksi. Muotoilin yläosasta muutaman kolmion muotoisen palan pois ja ompelin pipon. Tuosta hinnasta, vuoritrikoo oli jo joutunut tilkkukasaan, eli siitä kankaasta olen toisenkin vaatteen jo tehnyt. Jos pipo painaisi 100g, olisi hintahuimat 40 senttiä, mutta tuskin painaa puoliakaan siitä.. Eteen lisäsin vielä tuollaisen onnettoman rusetin. Kirppikseltä olen ostanut nauharullan halvalla, mutten osannut siitä kaunista rusettia tehdä, pikkupojan vieressä huutaessa.


Taakse tein tuollaisen taitoksen, tällaista pipoa olen pitkään suunnitellut, siis tuollaista taitosta tuonne päälle, luulin että rusetti tuolla päällä olisi kaunis, mutta ei se sinne sopinutkaan.

4 kommenttia:

Red Dragon kirjoitti...

Hienot on vaatteet ja ihana pipo!

Millälailla sie ompelet vuoren, ettei enää tarvitse tuosta päältä alhaalla ommella (ettei vuori tuu näkyviin ulos? Itse olen pari pipoa ommellut ja mie ompelen alareunaan suoran ompeleen. Mutta olisi nätimpi, jos ei tarvitsisi.

Hatatuu kirjoitti...

Kiitos. Ihan ensimmäiseksi ompelin vuori ja päälikankaan toisiinsa kiinni, sauma jää nurjalle. Sitten ompelin yhdeksi pötköksi. Seuraavaksi päälikankaan pään ompeleet, siis pipon yläosan ja saman vuorille, mutta jätin täyttöaukon. Tässä vaiheessa lyhensin hieman vuorin pituutta, jolloin se ei näy alta, olisihan tuon voinut alunperinkin jättää lyhyemmäksi. Viimeiseksi käänsin pipon oikein päin ja muotoonsa, kääntöaukko kannattaisi ommellakäsin, tai koneella hienosti, mutta paljastan, ompelin saumurilla, kun pikkusankari ei viihtynyt hetkeäkään ja halusin pipon valmiiksi. Mielestäni tässä pipossa ainakaan ommelta alas tarvitsee,vaan pysyy muodossaan, kai vähän riippuu mistäkankaasta tekee, ja jos vuori ei ole sopivan kokoinen.a>

Red Dragon kirjoitti...

Ok. Kiitos vinkistä :)

Pauliina kirjoitti...

Nyt on hyvä otsikko :)

Paitaa on sitten pidetty! Sain eilen illalla vihdoin, puoliväkisin, paidan pesuun... Katsotaan, miten kuvat pysyvät..