sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Millainen otsikko kolmelle vaatteelle?

Tämä otsikoiden keksiminen on melkoisen hankalaa, kun useamman erilaisen vaatteen päivittää kerralla. Nyt olisi tarjolla norsubody - applikointi kaupasta ostettuun bodyyn, työkonepaita - paita neljällä pojan itse piirtämällä kuvalla, jotka tikkailin paitaan ja vielä puupaita itselleni.


Tälläisen kuvan olin joskus tulostanut applikointitarkoitukseen, mutten sitäaikaisemmin ollut tehnyt. Koitin kyllä etsiä valmista bodya parista kaupasta, mutta mieleistä ei löytynyt. Tämän sinisen ostin Porin Prismasta, jotain s-ryhmän omaa merkkiä taisi olla ja viisi tai kuusi euroa maksaa.


Vanhempi poika oli itse piirtänyt kuvia, jotka halusi paitaansa. Kuvia oli toistakymmentä, joista valitsin sopivammat kooltaan ja riittävän yksinkertaiset, en siis parhaita kuvia. Tämä oli ensimmäinen kertakun kirjoin kuvia "vapaalla kädellä". Poistin koneesta sen, mikäs se nyt onkaan, alasyöttämisen ja paininjalan. Oli älyttömän hauskaa touhua ommella vapaasti, mutta harjoittelua vaatii lisää. Haastavinta oli tehdä riittävän pieniä liikkeitä, aina kun korjasi toiseen suuntaan, menikin liikaa ja vaati uuden korjausliikkeen. Aloitus ja lopetus lähti myös helposti purkautumaan, joten vaati edestakas ompelua ja koitinkin mahdollisimman harvoin nostaa paininjalkaa ja palailla vain vanhoja jälkiä.


Lehti on peittämässä pojan nimeä. Kuvia tehdessään ei oikeasti ihan viittä vuotta vielä ollut, mutta tuon nimen kirjoitti vasta eilen malliksi. Kuvat jäljensin ensin irti revittävälle tukikankaalle ja ompelin sen päälle nurjalla puolella. Nimihän täytyi jäljentää vielä toiselle puolelle, että tuli oikein päin. Paita on huppari Ottobresta, mutta laitan lehden numeron seuraavalla kerralla, nyt en lähde tyttöä yläkertaan herättämään. Kangas on jotain trikoon ja collegen välimaastosta, eikä millään riittänyt huppuun asti. Oikeastaan ei eden kunnolla hihoihin vaan toisen jouduin tekemään kahdesta osasta, toiseen sitten tein koristeeksi samanlaisen ompeleen.
                                                                   

Sain pari viikkoa sitten tädiltäni jämäkankaita. Pussista löytyi melkoisen suuriakin kappaleita ja yksi riitti hienosti paitani etupuoleksi. Takapuolen kangas on Triteksiltä, luultavasti tämä etupuolikin. Kaava on sama, minkä olen aikaisemmin piirtänyt Boobin imetyspaidasta. Kaavaa olen monesti muokkaillut ja nyt jätin imetysluukunkin pois. Paita on melkoisen pitkä, niin pitkä kuin kankaasta riitti, eikä malliltaan kovin löysä. Kivoja projekteja olivat kaikki ja valmistuivat ihan kerrallaan kukin. Kalleinta taisi olla tuo valmis body, muut kankaat tuskin yhteensä paljoa enempää.

1 kommentti:

Lumikettu kirjoitti...

Oikein hauska idea tuo omien piirustusten aplikointi. Täytyypä yrittää muistaa tuo siinä vaiheessa, kun Pikkukettu ryhtyy tuottamaan omaa taidetta.