sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Kutomuksia ja virkkuita

 Nämä tossut on hyvin pienelle tytölle. En ollenkaan tiedä koska neiti kotiutuu ja kuinka paljon kasvaa ennen sitä. Tällaisia tossuja olen tehnyt vähän joka koossa, omallaohjeella, tällä kertaa tosiaan pienemmät kuin ikinä, vastasyntyneen koosta jätin varresta neljä silmukkaa ja kerroksia sieltä sun täältä tekemättä. Pesulämpötila oli 60-90 astetta. Kuudella kympillä aloitin, ja pyykkiä poistaessa huomasin taas tuon kävelevän vauvan ehtineen..  Varsi on Novitan Woolia, hyvin kesti pesussa, toisaalta voipi olla, että lämpötila on noussut vasta huuhteluvaiheessa, tiedä häntä. Tossu osa virolaista hahtuvaa.
Lahjaksi tein Stella pixie hat myssykän. Piti tulla kolmevuotiaalle, mutta eipä sitten mahdu omalle pienipäisemmällekään kunnolla. Tyttöni kovasti haluaisi tätä käyttää, mutta kuulemma on piukka, taitaa mennä lahjakaappiin siis. Aikaisemminkin tällaisen tein, silloin paksummasta langasta, nyt oli virolaista villaa, sitä mitä huiveissakin, ja samasta olen huivin tehnytkin aikaisemmin. Ohje on täältä ja suomennoksen olen saanut seliablogin Riikalta.
Viisivuotiaani jäljiltä, tällä kolmannella lapsellamme on yhdet pitkälahkeiset villahousut, muut olen ajoissa myynyt tai joutunut matkan varrella lyhentämään. Hahtuvaisista eniten tykkään, mutta täytyy täysi tunnustus kestävyydestä antaa Novitan Huopaselle. Sei ei ole ihan vähän, kun villahousujen polvet kestää kolmen lapsen konttailut. Nyt kuitenkin toinen polvi meni puhki ja toinen viittä vaille, joten virkkailin paikat. Ihan ovat omasta päästä, kuten näkyy. Selvennykseksi, että toinen esittää autoa ja toinen kukkaa.


Housut ja kuvat ovat siis molemmat sitä Huopasta. Nykyään ovat yhdet parhaista housuista, mutta ei nämä Huopasesta tehdyt öisin toimineet vielä ensimmäisen vauvan aikana, että paranevat käytössä, onneksi siis kestävätkin käyttöä.

Ei kommentteja: