tiistai 8. helmikuuta 2011

Stella pixie hat

Tytölle tein taas yhden lakin. Eilen laitoinkin vanhoja kirppikselle, meillä nimittäin uutta kudottua myssyä ei olisi tarvittu..  Selia by Riikka blogissa näitä olen ihaillut ja blogin pitäjä Riikalta sain ohjeelle suomennoksen, kiitokset vielä! Alkuperäinen ohje on täällä.

Langan valinnan kanssa tuskailin pitkään! En halunnut seiskaveikkaa, kun se on mielestäni itsellenikin liian karheaa lakkilangaksi. Muuta sopivaa en riittävän suurta määrää löytänyt, joten tein sitten vihreästä seiskaveikasta. Pitkälle en päässyt, kun tekele tuntui niin karhealta, että purin sen kuitenkin. Välissä aloitin Mario myssyäkin itselle ja ajattelin sopivan langan sitten ostaa oikein kaupasta. No Mariomyssylankakin oli liian ohutta ja joutui myös purkuun. Pakkohan jotain oli tehdä, jotne menin sitten vihonviimeisten lankalaatikoiden kimppuun (minulla on kaksi isoa pahvilaatikollista mitälielankoja, pääasiassa ilman vyyhtejä) tuolta löytyi kaksi ihanan pehmeää kerää, varmaankin osaksi tekokuituista, mutta niistä pipan sitten kudoin. Nappi on mummuni peruja, samoin varmaan lanka. 
Tässä vielä kuva lakista viimeisen kerroksen puolessa välissä, itsellä kun oli vaikeuksia hahmottaa, millainen tästä tulee. Olisi päässyt helpommalla, kun olisi tuossa kohtaa päätellyt silmukat, niin ei olisi puikkoja tarvinnut vaihdella.

6 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Hieno tuli! Itse päättelen juuri tuossa puolivälissä...nyt täytyy mennä katsomaan, että mitä oikein ohjeeseen olen kirjoittanut...

Meeri kirjoitti...

Tosi kivannäköinen lakki. Mulla oli lapsena samantapainen ja tykkäsin siitä ihan hirveästi.

Pauliina kirjoitti...

Niin suloinen!!

Hatatuu kirjoitti...

Kiitokset kaikille. Kyllä tyttökin on tykänny, vielä ei olla ulos päästy testaamaan, mutta sisällä melkoisesti!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno lakki! Olisko mahdollista saada sitä suomenkielistä ohjetta tähän..?
-tiina
tiinahelena1@gmail.com

Satu Kuosmanen kirjoitti...

Hei! Ihastelin juuri tätä ihanaa hattua. Olisiko mahdollista saada ohjeen suomenkielistä versiota osoitteeseen satuhalonen@gmail.com?