keskiviikko 9. helmikuuta 2011

mustaa ja pinkkiä

Mustaa äidille ja mustaa pojalle.. pojan paidan ompelin jo muutama päivä sitten. Oltiin lähdössä perheen kanssa Helsinkiin ja aamulla ennen lähtöä piti pikaisesti ommella vielä uusi paita. Tai tarvetta ei siis paidalle ollut, mutta halusin vain tietyn värisen! Aikaisemmin ompelemani apinahousut nyt vain kaipasivat kaveriksi mustaa paitaa turkooseilla resoreilla ;)

Paitaan ei totisesti kauaa kulunut aikaa, ehkä kymmenen minuuttia. Niin tekisi mieli applikoida jotain turkoosia tuohon keskelle, vaikka ihan vaan tähti...mutta ehkä tuolla vaatekaapissa saisi olla yksi kuviotonkin paita!

Ja eilen pitkästä aikaa jotain itselle...tylsästi mustalla linjalla jatketaan näissä äidin vaatteissa. Jotain jujua sentään paidassa on, kokeilin framilon-nauhalla tehdä rypytystä tuohon rinnan kohdalle. Hyvin onnistui! Kerran ennen olen kokeillut ja silloin se ei sujunut aivan yhtä hyvin. Paita on taas melko pitkän mallinen, sellaisita kun tykkään eniten. Vähän huono kuvata tuota omaa paitaa kun rypytys vetää koko paidan ihan ruttuun, mutta kait noista jonkun käsityksen saa!
Seuraava ompelus itselleni ei tule olemaan mustaa, nimittäin pinkki-valkoinen kangas on jo leikelty itselle kesäpaidaksi, vielä kun jaksaisin vaihtaa saumuriin valkoiset langat..

Jos sitä olisi oikein rikas niin haluaisin ison ompeluhuoneen, jossa olisi vaikka viisi eri saumuria ja kaikissa olisi valmiina eri väriset langat! :)

Kankaat: Porin käsityöapajasta, mustaa nanson trikoota
Resori Ikasyr.
Hintaa kahdelle paidalle ehkä 3-4 euroa..


Lisäys

Poika nukkuikin tänään vähän tavallista pidemmät unet, joten sain jo ommeltua tuon pinkin paidan! Tämäkin kangas nanson trikoota ja ostettu kakkoslaatuna, mutta mitään vikaa en palasta löytänyt. T-paidan halusin tästä kesäksi, kun kangas on noin pirteän värinen. Pieniä juttuja ja kokeiluja tähän harjoittelin. Hihat on rypytetty saumurilla sekä olkasaumasta, että hihansuusta. Rypytystä saumurilla en olekkaan ennen kokeillut, mutta kivasti se toimi. Nuo olkasauman rypytykset ovat eka kokeilu ja hihansuihin uskaltauduin kokeilemaan vähän voimakkaampaa rypytystä.

Toiseen kylkeen tein rypytystä framilon-nauhalla ja kaula-aukon ompelin v-aukkoiseksi.
Ihan onnistunut tästä tuli, vaikka vähän kokeiluversio onkin. Taidan ommella vielä valkoisen paidan samalla tyylillä, kun nyt kerran valkoiset langat on saumurissa.
Vähän leveä tuo paidan helma, saas nähdä viitsinkäö kaventaa, vai saako jäädä tuollaiseksi.

5 kommenttia:

Sani kirjoitti...

Voi ku ihania noi sun omat paidat! :)

Susanna kirjoitti...

Ihania vaatteita oot itselle tehnyt, varsinkin toi pinkki on aivan ihanan herkullinen :) Mua rupes kiinnostaan, että miten rypytit saumurilla? Osaisitko selittää? :)

lallatilaa kirjoitti...

mulla ol saumurissa ohjeena, että differentiaalisyöttö kohtaan 2 ja langankireydet 6-8 (mitä kireämpi, sitä enemmän rypyttyy) ja mulla saumurissa nuo säädöt menee ykkösestä ysiin. poimuttamiseksi tätä ohjekirjassa kutsutaan.. eli jos vaikka teet sauman väliin rypytyksen niin, ensin vain hihan yläreuna rypytetään ja sitten vasta saumurilla kiinnitetään palat yhteen..

Susanna kirjoitti...

Kiitos vastauksesta :) Täytyy kokeilla toimiiko mun saumurissa sama juttu.

Vekarana kirjoitti...

Hienoja vaatteita itsellesi!Täälä olisi myös ohjelmassa vaatteiden valmistusta ihan itselle:)