maanantai 27. kesäkuuta 2011

Prinsessamekko - entistä ehompana

Tyttöni on maaliskuusta asti ollut pintai. Prinsessamekko on jatkuvassa käytössä ja siltä jo alkoi näyttämäänkin. Kuten jo tehdessä tiesin, ei satiinilakana käytössä kestä, vaikka onkin niin ihana. Vanhan mekon yläosa oli ratkeillut monesta kohtaa, joten oli uudistuksen aika.

Vanhasta mekosta säästin helmakerrokset ja yläosan tein kokonaan uusiksi. Kangasvalinta on ehkä hieman epätavallinen tällaiseen "juhla-asuun" mutta collegesta tein. Suurimpana syynä on, että nyt neiti saa itse mekkonsa päälleen, eikä tarvitse takaa kiinnitellä neppejä. Kieltämättä kyllä sopivan väristä kangastakaan ei olisi muuten tainnut löytyä.


Ylä- ja alaosan yhtenäistämiseksi applikoin tuohon vielä sydämen ja ompeleena käytin tuollaista sydännauhaa kaula-aukossa, sekä helman yläosassa.. Mitään kaavaa en tällä kertaa käyttänyt. Mittasuhteita katselin hieman alkuperäisestä ja sovittamallahan tämä parhaiten sujuu. Sisäpuolelle ompelin huomattavasti lyhyemmän kappaleen, jotta sain taitteen kaula-aukolle ja kädensuihin. En osaa tuota selittää, mutta samoin kuin liivihameita teen.1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Siitä tuli nätti!!!