sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Neppisilmäpöllöt ja collegehaalari

Pöllölapaset melkoisen veikeillä silmillä. Pitkään tuskailin näiden silmien kanssa. Sopivan pieniä nappeja ei vaan ollut, helmiä en löytänyt, enkä mitään muutakaan meinannut keksiä.


Juu nepit siinä on silminä. Käsin ommeltavat melkoisen pienet. Ensin ajattelin laittaa urospuolen molempiin, mutta neppejä pyöritellessä huomasin naaraspuolen olevan väärältä puolelta melkein saman näköinen ja näinhän säästää kaksi neppiä, kun ei mene toiset puolet hukkaan.

Varsinainen lopputulos on kuitenkin vasta tässä.


Juu, laitoin kuitenkin sen toisinpäin. Nyt pysyy parit tallessa. (Lapaset ei, olisin vielä pari parempaa kuvaa tässä aamusella ottanut, jos olisin lapaset löytänyt. Kivat oli, ihan piti sisälläkin käyttää.)


Eikä tuota läheltäkään huomaa, siis silmien erilaisuutta. Mahtaako kaikilla pöllöillä olla edes samanlaiset silmät? Lapasten pöllöohje on täältä, 32 silmukalla seiskaveikasta.


 Vauvalle halusin vaunuhaalarin, joka ei luista vaunuissa tai liinassa. Kriteereinä oli myös tuollaiset tumppuhihat ja lahkeet, sekä pitkä vetskari. En kaavaa kuvitellutkaan löytäväni, jotan muokkasin taviscollegehaalarista. Ottobresta 1/2007 löytyi. Jätin kaikki yksityiskohdat pois, taskut, vyötärökaitaleet ja haaranepit. Tilalle nuo taitettavat hihansuut ja lahkeet, samalla lisää pituutta hihoihin, puntteihin ja vetskariin. Hupun tein kaksinkertaiseksi. Eipä riittänyt muokkailut, olis tarvinnut älytä hieman kaventaakkin..


Alkuperäinen koko on 80cm, meidän suurelle 6kk vauvalle. Pidennysten jälkeenkin hyvän kokoinen käännöksin, mutta oli sitten sopiva kohta 2,5 veellekin. Pitkäikäinen puku...

Ei kommentteja: