sunnuntai 1. toukokuuta 2011

laskoskassi, sarjakuvia ja halpoja kankaita

On tämä työssäkäyvän elämä vaan kiiruista ja raskasta. Viikonloppuvapaa menee lähinnä voimien keräämiseen ja kodin perus siivoiluihin. Eilenkin kun poika meni päikkäreille ja oli pitkästä aikaa se äidin oma puolitoistatuntinen niin seisoin hetken kangaskaapin edessä, mutta sohva vei voiton ja makoilin siinä koko päikkäreiden ajan.

Tänään nyt sain kuitenkin jotain pientä aikaan.. Näin Porin Kangasapajassa itse ommeltuja kasseja ja kaikissa oli tuollainen vekki/laskos-tekniikka.
Tai mitä nuo nyt edes on, vekkejä, laskoksia vai rypytyksiä? Jokatapauksessa halusin niitä kokeilla ja eilen nuppineulatin kankaan valmiiksi ja tänään pääsin surruttelemaan. Oli aikaavievin kassiprojekti mitä olen ikinä tehnyt,mutta tykkään kyllä lopputuloksesta. Ehkä vielä "voimakkaammat" vekit olisi saanut tulla, jospa sitten seuraavaan kassiin.


Ja sitten pitää taas ylistää tuota Kangasapajaa. Ostin noita englantilaisia puuvilloita, jotka ovat siis ihan priimaa kangasta. Kangasapajassa myydään kilohinnalla niitä ja metrin pätkä täysleveää kaunista kangasta maksoi huimat 4.50€!! Samoja puuvilloita myy eräät verkkokangaskaupat 15-18 euron hintaan. Mm. hempeää koirakangasta, josta tein kassin jokin aikaa sitten saa myöskin tuohon hulluun 4,50 euron metrihintaan.

Lisäksi ostin palalaarista, 5€:n kilohinnalla sarjakuvakangasta ja joitain muita puuvilloita. Kangas oli valmiiksi ommeltua, melkenpä tyynyliinan näköinen ompelus, mutta yksi pitkä sivu oli kokonaan ompelematta, kai joku kakkoslaatuinen juttu..
Otin valmiita "pussukoita" kolme ja niitä kotona leikkelin ja yhdestä ompelin kauppakassin.
Tässä vielä kuvia noista englantilaisista puuvilloista joita ostin. Kuoseja on varmaan kymmenkunta tuolla kaupassa ja kaikki samalla hinnalla...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita kasseja oot tehnyt!

Lisa kirjoitti...

Moi! Tulin moikkaamaan täältä toisen blogin puolelta. Tosi kivoja juttuja olet tehnyt! Tsemppiä nyt siihen työssäkäyntiin, kyl se siitä pikku hiljaa!

-Liisa