perjantai 4. helmikuuta 2011

Tilkkupeitto ja leikkiruokaa

Nyt ihan ensimmäiseksi pitää hekuttaa porilaista pienenpientä kangaskauppaa. Talousmarkan vieressä oleva Käsityöapaja on pieni kangaskauppa, jossa on nanson trikoita, matonkuteita ja joitain puuvillakankaita kilohinnalla.

Yksiväriset 13 € kilo ja kuviolliset oli vähän enemmän. Ja kakkoslaatuna nansoa myös 13 € kilo. Samassa paikassa myydään myös (omistajan?) tekemiä mattoja ja esim kangaskasseja.
Tuolla myytiin siis jännästi n. 30-40 cm leveitä puuvillakankaita...tämä paikan omistaja ostaa tehtailta pieniä rullia. Esim. jos tehdas tekee pussilakanoita, niin koko iso kangasrulla laikataan kerralla halutun levyiseksi ja ylijäämä rulla (esim. 30 cm leveä pikkurulla) jää tehtaalla käyttämättä. Noita pikkurullia on siis tuolla käsityöapajassa ja rouva myy kangasta muutaman metrin paloina..ja sitten siihen parhaaseen kohtaan, eli hinta noille puuvillakankaille on vain 3€ /kg!!!! Ostin monta muutaman metrin palaa ja eipä kalliiksi tullut. Mukaan lähti myös kolmea nanson trikoota isot palat ja sinistä joustavaa nanson collegea, kaikki yhteensä 16 €... :)
Aikalailla siis Triteksin tyylinen paikka! Ja ihan asiakkaana tätä mainospuhetta pidän, en ole omistajan tuttu tai sukulainen!

Noniin ja alkukirjoituksesta päästään siis siihen, että kun noita puuvillakankaita ostin, niin heti kävi mielessä, että niistähän voisi tehdä tilkkupeiton. Ostin eri vihreän sävyisiä ja paria sinistä kangasta. Eilen illalla oli heti pakko päästä leikkelemään kankaita ja niinpä leikkasin 72 kappaletta 11x11cm tilkkuja :) Mittailin pojan pinnasängyn ja siihen siis halusin tehdä päiväpeiton! 120x60 kokoinen peitto tuosta tuli, kuten pitikin. Reunoille laitoin valkoista lakanakangasta ja taustapuoli on myös valkoista puuvillaa, välissä vanhaa fleece-torkkupeittoa.

Tosi hempeän sävyinen siitä tuli ja aika vauvamainen, mutta silti tykkään. Tuskin tuo poikanen enää kovin kauaa edes pinnasängyssä nukkuu ja sen kyllä ihan tiedostin tätä tehdessä. Mutta toivottavasti pinnasängylle on käyttöä vielä myöhemmin ;) Pojan huone on vihreänsävyinen eli siitä nuo värit otettu.


Sitten vielä pika-askarteluna leikkiruokaa pojalle. Nämä tein jo muutama päivä sitten. Ostin tiimarista yhden arkin huopaa ja siitä siis makarooneja ja kaksi karjalanpiirakkaa. Huopa oli aika ohuttaa, vasemman puolinen piirakka on ensimmäinen ja ei niin onnistunut, toisessa piirakassa taitoin huovan kaksinkerroin, niin rypytyksistä tuli vähän aidomman näköiset.

3 kommenttia:

Alisa kirjoitti...

Hei, ihan loistavat nua karjalanpiirakat! :D Joskus oon itekin miettiny et tekisin, mut en ole saanu viälä aikaseksi. Mitä sulla on toi "riisipuuro"? Ja kaunis tilkkupeitto, sun takuuvarmaa laatua. ;)

lallatilaa kirjoitti...

kiitos :)
toi riisipuuro on collegea, mikä on nurjalta puolelta tommosta "pumpulisen"näköstä ja tuntusta, ja sen collegen alla sitten vielä vähän kangasta nostattamassa"puuroa"...

Laura kirjoitti...

Kiitos leikkiruokaesittelyistä! Lähden ensi viikolla reissuun ja haluan viedä lapsiperheeseen tuliaiseksi leikkiruokaa. En ole vielä koskaan aiemmin ommellut minkäänlaista leikkiruokaa. Surffaillessani netistä ideoita näin sun ihanat rusettipastat ja kokeilin niitä eilen illalla. Reunojen leikkaus oli työlästä, mutta huomenna saan lainaan harkkosakset, niin homma helpottuu.