perjantai 4. helmikuuta 2011

Pingviinihaalarin asusteet

Muutama viikko sitten tekemäni pingviinihaalari sai vihdoin asusteet. Melko urakka taas, tein sisimmän vuoren kaksinkertaisena, kun tuo peitto, mitä vuorina käytin on osittain aika ohut. Laskinkin, että pelkät tossut tuli yhteensä 46:sta osasta, jos kaikki nauhat ja lenkitkin lasketaan mukaan. Toisaalta, miksi ihmeessä valittaa suuresta urakasta, kun juuri tästä tekemisestä tykkään!

Kankaat ovat samat, kuin tuossa aiemmassa puvussa, kuminauhat ja kiristimet jostain takista napatut. Kaavat Ottobresta 6/2010.
Nämä ovat parhaat vauvatossut ikinä, mitä meillä on ollut (villaisilla on kyllä omat hyvät puolensa). Nämä ovat kerrassaan loisteliaat tuon kiristyssysteeminsä ansiosta. Nauha kiristää etuosaa, mutta koska se menee kahdesti myös jalan ympäri, pysyy tossu täydellisesti jalassa! Meille taitaa tulla kevätversiotkin, mutta ilman välivuorta! Näissä tosiaan oli melkoinen urakka. 

Yksi ongelma oli nuo nauhan lenksut. Tein ne jostain enstekskankaan kaltaisesta, tiesin sen helposti riistäytyvän, joten saumurin leveimmällä ompeleella huolellisesti ompelin. Kuitenkin jo ennen nauhojen pujottelua osa lenkeistä alkoi hieman purkautumaan. Tikkailin kaikki oikein huolella kiinni, nurjalta puolelta, lenkin kääntymissuuntaan nähden. Nyt tuntuvat hyvin pysyvän.
Lapaset ovat ihan kivat, eihän 3kk ihan vielä peukkua taida tarvita, mutta tuo väritys tulee kyllä näin kivemmin esille. Ranteessa resoria, joten ihan kivasti pysyvät kädessä.
Lakista tuli kanssa oikein hyvä, hieman on vielä iso, mutta siltikään ei valu silmille, huippua. Nämä nauhat on samoista housuista, kuin tuo oranssi velourkin.
Tässä vielä koko setti. Sovituskuvaa en laittanut, kun ei ne puvun alta oikein näy. Puku on täällä.
Mielettömästi siitä on tykätty, eipä ole tainnut mikään muu puku olla kertaakaan enää päällä. Täytyy kyllä kehua näitä kaavoja, kaikki istuvat niin kivasti, ja ulkonäöstäkin tykkään, keräävät melkoisesti katseita ja ihasteluja!

4 kommenttia:

Sani kirjoitti...

No nyt on pingviinisetti täydellinen!!!
:)

*marjuska* kirjoitti...

Samat sanat kuin Sanilla!:-D
On siinä ollut näprääminen jos kerran noin paljon osia on pelkästään tossuissa. Lopputulos on kyllä vaivan arvoinen.:-)

Täti A kirjoitti...

Ihan superhyperhienot!

Hatatuu kirjoitti...

Kiitokset!