sunnuntai 23. tammikuuta 2011

t-paita, harkkavaippa ja äidin tarpeita

Tilasin Hatatuun kanssa kangastukusta kankaita..Omassa satsissani oli kahta interlockia ja voi miten ohuita ja huonolaatuisia ne ovat!!Harmittaa...sinisessä kyllä luki, että ohut laatu, mutta koska pesuohjekkin oli 60 asteessa ajattelin sen olevan kuitenkin laadukasta..Pyh! Ihan älyttömän ohutta ja vaikka langansuunta on oikein, näyttää siltä kuin kangas olisi ihan vinossa :( ja vihreän kankaan kohdalla ei ollut mainintaa, ohuesta laadusta, mutta lähes yhtä ohuelta sekin tuntuu...

Eilen kuitenkin surruttelin kesä t-paidan tuosta toisesta kankaasta...ihan lerppu paita siitä tuli, ja noinkin iso applikaatio vaatisi ilmeisesti tukevamman pohjakankaan, vaikka siis koviketta käytinkin... Ja resoritkaan ei ole mitenkään tavallista kireämmät, mutta ihan rypylle tuo kangas vetää. Ihan kivan näköinen tuo paita kuitenkin, saas nyt nähdä kuinka pesussa käy...

Applikaatioon olen tosi tyytyvinen. Mallia olen ottanut Pikkujekku blogin lammaskassista, samaisesta kuvasta otin aikoinaan mallia kun tein maatilahousut. Omana juttuna on nuo voikukkamättäät, josta lammas onkin löytänyt yhden iiison voikukan :) Tuolla Pikkujekun blogissa on ihan äärimmäisen taidokkaasti tehtyjä applikointeja muutenkin!!
Kangastukusta tilasin myös vaippakuminauhaa ja pääsin tänään kokeilemaan harkkahousujen/harkkavaipan ompelua. Vaikka nepit sivuilla onkin kätevät säätövaran vuokis, haluisn tehdä tuollaisen housuvaippa/pikkari mallisen. Kakatkin tulee nykyään vallan pottaan, eli vaipan riisumisongelmaa ei ole. Malli on itse sovellettu ihan vain vaippakaavasta. Ja yllättävän hyvin tuo kyllä istuu pojan päälle. Vielä pitää ommella reisikumpparien päälle ommel, ettei tule vuotovahinkoja.

Jotenkin tuo kuminauha "kiertää" kauheasi vyötäröllä, en tajua miksi. Ihan samalla tyylillä sen ompelin kun aina ennenkin. Ja kuminauha on siis vain edessä ja takana, ei koko matkalla. Käytössä se kuitenkin istuu ihan hyvin, eikä "kierrä" niin paljoa.

Eli vaipassa sisäpuolella collegea, että vaippa tuntuisi märältä ja poika oppisi siis kuivaksi helpommin ja collegen alla yksi kerros joustofroteeta. Kaikki ommeltu kiinni, eli mitään lisätäytteitä vaippaan ei saa, yhden pisun vaippa siis.
Ja sitten vielä tilkuista pari kestoilu-juttua äidille.

4 kommenttia:

Sani kirjoitti...

Ilmiselvä late-lammas :D
Ihana!!! :)

PikkuHoo kirjoitti...

Kiva applikointi ja tosi harmillista, että kangas oli niin huonolaatuista!

*marjuska* kirjoitti...

Mulla tulee mieleen tosta lampaasta se paksu lammas Late-lampaasta. Se joka syö kaiken...
Muuten, mikä kaava sulla on noissa harkkareissa? Näyttää mukavan kapoiselta haaroista.

lallatilaa kirjoitti...

kiitokset teille kivoista kommenteista :)
Marjuska: Kaava on joku siskoltani saama ja tuohon harkkavaippaan olen muokannut sitä PALJON! Kavensin haaroista ja lyhensin noita vyötärösiivekkeitä (niihin kun kuuluisi nepi) ja samalla lyhensin koko vaipan kaavaa kekseltä muutamalla sentillä. Tein eilen vielä toisenkin vaipan ja siihekin taas hieman muokkailin, kun laitoin nyt kuminauhakujan vyötäröön.. Fiksu kai olisi kun kokeilisi ensin jostain trikoosta ja sitten vasta käyttäisi kallista pulia, mutta malttamaton kun olen, niin vaan kokeilemalla aina teen.. :)